Energisparinställning på loggdator ???

Frågor kring om hur man installerar och konfigurerar Statlink.

Moderator: Peter

Energisparinställning på loggdator ???

Postby Ronis » Wed Feb 28, 2007 20:54

Hej !

Finns det nån generell regel på hur energisparfunktionen i en dator
ska vara konfigurerad som har ett mätprogram typ StatLink installerat ??
Att monitorn stängs ner är jag med på, men hur är det med HD:n ?
Kan man låta den \"gå ner\" efter ex 20 minuter ??
Att datorn inte ska gå ner i \"stand by\" efter ex 20 min torde också vara
rätt självklart...eller...??

Ovanstående gäller Windows ME och när man loggar varannan minut.

mvh/ Lasse
Ronis
Junior
 
Posts: 33
Joined: Thu Jan 11, 2007 07:44

Postby Peter » Sun Mar 04, 2007 06:39

Hej.

Om du sätter att Hd ska stängas ner efter 20 min inaktivitet kommer vara verkningslöst då StatLink skriver varje minut till disk. Den kommer alltså inte hinna somna.

Datorn får inte gå ner i standby för då slutar alla program att rulla.

Monitor går bra.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Ronis » Sun Mar 04, 2007 10:28

Hej !

Tack för svaret. Hade på känn att det var så. Har ändrat lite anv.konton
och tappade tydligen tidigare inställningar.
Statlink slutade nämligen skicka data till portalen efter 20 min. Enda
parametern på 20 minuter i energisparläget var just \"stand-by\", så
nu står det på \"aldrig\" :) .


Nu återstår bara att få StatLink 2.1.0 att skicka mail....

mvh/ Lasse
Ronis
Junior
 
Posts: 33
Joined: Thu Jan 11, 2007 07:44

Postby PerM » Mon Mar 05, 2007 15:52

Om man vill göra det hela lite avancerat kan man konfigurera en RAM-disk och låta Statlink logga till den. Då kan man låta HDn gå ner i vilo läge. Dock försvinner alla loggar om man inte ser till att kopiera dom från RAM disken innan man stänger av datorn.
IVT Greenline HT+ C6 Installerad Augusti 2006
http://www.pmalmberg.com
Arbetar som systemingenjör/programmerare med inbyggda system
PerM
Stamgäst
 
Posts: 81
Joined: Thu Sep 07, 2006 16:23
Location: Vallentuna, norr om Stockholm

Postby Hille » Mon Mar 05, 2007 18:15

Går det inte att köra nån simpel linux-dist på ett USB-minne eller nåt?

Verkar ju gå att köra Statlink på linux via nåt program (VMware).
Enligt tidigare inlägg ska någon tydligen köra så...

Kanske inte någon som kör med USB-minne dock...
User avatar
Hille
Stamgäst
 
Posts: 85
Joined: Tue Sep 19, 2006 20:01
Location: Gävle

Postby PerM » Mon Mar 05, 2007 23:09

Det gör det säkert...problemet är ju att VMWare kostar en del....

Eventuellt kan WINE fungera, värt att prova.
IVT Greenline HT+ C6 Installerad Augusti 2006
http://www.pmalmberg.com
Arbetar som systemingenjör/programmerare med inbyggda system
PerM
Stamgäst
 
Posts: 81
Joined: Thu Sep 07, 2006 16:23
Location: Vallentuna, norr om Stockholm


Return to Installation och konfiguration av StatLink

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron