Elmätare i StatLink

Support och diskussion kring elmätarfunktionen i StatLink

Moderator: Peter

Postby Peter » Wed Mar 22, 2006 12:07

Det är ett Sys_ID per mätare
Value=Watt
Stat1=kWh

Så du kan logga dessa separat.

Angående CC's fråga så tror jag många är i samma situation.
Det är därför jag håller på labbar med ett \"öga\" som du fäster mot den blinkande lysdioden istället.

/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Alex » Thu Mar 23, 2006 19:54

Så du kan logga dessa separat.

Det låter toppen, Peter!
User avatar
Alex
Nykomling
 
Posts: 8
Joined: Sun Mar 19, 2006 21:23
Location: Göteborg

Postby CC » Fri Mar 24, 2006 06:04

\"Ögat\" låter som en bra ide. Jag har en LED som ger 10000 pulser / kWh så då kan man få upp noggranheten lite.
/CC
User avatar
CC
Junior
 
Posts: 16
Joined: Tue Mar 21, 2006 06:23
Location: Stockholm

Postby Peter » Mon Mar 27, 2006 20:49

StatLink med dubbla elmätaringångar nu ute på Betatest.
Går allt bra så distribueras den inom kort.
Kommer vara bortrest i helgen så jag hoppas få ut den innan dess.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

interface

Postby maalse » Tue Mar 28, 2006 16:19

Har du någon ritning på S0 interface så att man kan börja löda?

:D

/Markus
maalse
Junior
 
Posts: 18
Joined: Mon Mar 27, 2006 10:13
Location: Motala

Postby Peter » Tue Mar 28, 2006 20:55

Detta är under test så ev. förändring kan komma men troligtvis inte.
Som du ser nedan så finns det stöd för två mätare men det går naturligtvis även bra om man bara har en mätare.

9-Polig D-sub (Serieport)

8 S0 - Totalmätare
4 S0 + Totalmätare
4 S0 + VP Mätare
6 S0 - VP Mätare

Om du vill kan du använda samma kontakt/serieport som den som går till Rego'n.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Andreas » Wed Apr 12, 2006 21:44

\"Öga\" är en lösning som jag också skulle vara intresserad av.

/Andreas
Andreas
Nykomling
 
Posts: 8
Joined: Wed Apr 12, 2006 20:36
Location: Borås

Postby magnus » Thu Apr 13, 2006 10:35

Jag är också intresserad av ett öga. Vågar inte ge mig på plomberinagrna.

Hur går det med labbandet? När kan vi börja hoppas på att få köpa ett?

/Magnus
IVT Greenline HT+ C7 Installerad Nov 2005
magnus
Nykomling
 
Posts: 5
Joined: Thu Mar 16, 2006 08:32
Location: Stockholm

Postby Peter » Fri Apr 14, 2006 14:07

Jag vågar inte säga hur lång tid det tar men det kommer inte vara klart inom 3 veckor iallafall.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Har bara 1 com-port

Postby Ola » Wed May 17, 2006 11:26

hej Peter. Nästa generation interface, kan elmätaren kopplas ihop med interfacet från VP´n?
Hlsn Ola
Ola
Junior
 
Posts: 10
Joined: Thu Mar 16, 2006 00:25

Re: Har bara 1 com-port

Postby Peter » Wed May 17, 2006 12:03

Ola wrote:hej Peter. Nästa generation interface, kan elmätaren kopplas ihop med interfacet från VP´n?
Hlsn Ola


Jag är inte riktigt säker på vad du menar men idag kan elmätaren och VP interface köras på samma serieport om det var det du menade.

Däremot så kräver det idag eget lödarbete.

När jag är klar med mitt "öga" som läser av pulser från blinkande lysdiod kommer jag ha en smartare lösning för inkoppling.

Ögat har tagit lite tid att få fram med alla Vår göromål samt köksbyte hemma... Men det kommer...

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Andreas » Thu Sep 07, 2006 11:11

Hej!

Ville bara göra en koll på vad status är för ett \"öga\". Är det på G snart, eller skall man försöka sig på att göra ett själv?

/Andreas
Andreas
Nykomling
 
Posts: 8
Joined: Wed Apr 12, 2006 20:36
Location: Borås

Postby Peter » Thu Sep 07, 2006 11:24

Hej.
Ögat är klart och fungerar i labbmiljö men problemet är att jag vill lämna den primitiva pulsavläsingen som används nu. Detta är inte helt klart men målet är att kunna leverera under hösten.
/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Jag är nog lite trög men...

Postby Jakoby » Mon Sep 11, 2006 22:43

... går det att koppla direkt från S0 utgången på elmätaren till stift 4 och 6 på com kontakten, eller måste det till något mer?

undrar Jakoby
Jakoby
 
Posts: 1
Joined: Thu Mar 23, 2006 20:12
Location: Töreboda

Postby Peter » Tue Sep 12, 2006 06:01

Det går att koppla direkt.

/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

PreviousNext

Return to Elmätarfunktioner

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron