Kurvor i Excel...

Hjälp med rapportmallar, Excelimport, automail, publicering för egen hemsida, mm.

Moderator: Peter

Postby gardesmed » Mon Feb 05, 2007 17:27

Hille wrote:Får nu fram de kurvor jag vill ur de sparade textfilerna genom att bara ange ett datum. Då får jag fram kurvor för det dygnet.


Intresserad, delar du med dig?
gardesmed
Junior
 
Posts: 25
Joined: Thu Aug 31, 2006 16:16

Postby Hille » Mon Feb 05, 2007 21:02

Åh tusan :shock: Precis vad jag var rädd för :D

Måste nog finputsa lite på det innan jag kan skicka iväg det. Har tagit några timmar med gråa hår för att få det att fungera och det är i nuläget ganska känsligt för störningar, men jag har tänkt fixa det...
User avatar
Hille
Stamgäst
 
Posts: 85
Joined: Tue Sep 19, 2006 20:01
Location: Gävle

Postby Hille » Tue Feb 06, 2007 15:34

Ok, nu får ni pröva :D.
Här kan ni hämta excelarket och provköra lite.

http://dukning.se/download/vpimport101.zip (210kB).

Hoppas att det är till någon nytta!

Edit: Länken går till en nyare version!
Last edited by Hille on Thu Feb 08, 2007 00:08, edited 1 time in total.
User avatar
Hille
Stamgäst
 
Posts: 85
Joined: Tue Sep 19, 2006 20:01
Location: Gävle

Postby Ronis » Wed Feb 07, 2007 21:44

Hej !


Tyckte detta var ett bra \"program\", så jag laddade ner det
och försökte göra lite inställingar, men får bara svaret \"fil saknas\".
Tror jag angett fel sökväg...

Saken är den att Statlink programmet ligger på min \"mätdator\", under \"C/Program Files/Statlink\" medan loggar lagras på den andra partitionen, \"D/Statlink/LOG\". Vilken är sökvägen ??

För att krångla till det ytterligare, så är det så att min \"huvuddator\" har access till partitionerna på min \"mätdator\"(där allt Statlink ligger) via ett nätverk. Kan jag köra \"excel-programmet\" från min \"huvuddator\" och få över det loggade datat ??

Om detta funkade vore det kanooon !! :D

mvh/ Lasse
Ronis
Junior
 
Posts: 33
Joined: Thu Jan 11, 2007 07:44

Postby Hille » Wed Feb 07, 2007 22:23

Ronis wrote:Hej !

"C/Program Files/Statlink" medan loggar lagras på den andra partitionen, "D/Statlink/LOG". Vilken är sökvägen ??

mvh/ Lasse


Ok... :? Syns inte förklaringen till rutorna i blad "meny"?

Sökvägen skall vara t.ex. "C:\\statlink\\"

Kolla skillanden mot dina exempel ovan. Det ska vara ":" efter enhetsbokstaven och snedstrecken måste luta åt rätt håll, samt ett "\\" på slutet också.

Har jag förstått dig rätt blir det alltså:
"C:\\Program Files\\Statlink\\"
"D:\\Statlink\\LOG\\"

Så länge du kommer åt mappen från den andra datorn ska det fungera, men det kanske tar lite längre tid. Det är dock inga stora filer att föra över utan det är ju själva importen som tar tid...

Hoppas det funkar!
User avatar
Hille
Stamgäst
 
Posts: 85
Joined: Tue Sep 19, 2006 20:01
Location: Gävle

Postby Ronis » Thu Feb 08, 2007 07:25

Hej igen !

Jodå, skrev nog sökvägen korrekt med \":\" och \"\\\" i Excelfilen, men
förenklade i mitt inlägg - sorry :oops: . Blev bara lite osäker vad det är sökväg
till för nåt. ??...men det borde vara loggarna eller hur... vilket i mitt fall blir
\"D:\\Statlink\\LOG\"

Förklaringarna syns (men hjälper tyvärr inte mot min okunskap... :oops: )

mvh/ Lasse
Ronis
Junior
 
Posts: 33
Joined: Thu Jan 11, 2007 07:44

Postby Hille » Thu Feb 08, 2007 17:00

Det är sökvägen till mappen som innehåller en mapp med årtalet.

I mitt fall heter den \"C:\\Statlink\\\".
User avatar
Hille
Stamgäst
 
Posts: 85
Joined: Tue Sep 19, 2006 20:01
Location: Gävle

Postby Ronis » Thu Feb 08, 2007 19:20

Hej igen !

Får fortfarande felmedelandet \"Fil saknas\" :(
Observera att jag försöker köra Excel-filen från min
sk \"huvuddator\" och de loggade värdena ligger på en
annan dator som jag kommer åt via ett trådlöst
nätverk.

Inga problem att komma åt mapparna och loggvärdena via
utforskaren i \"huvuddatorn\". Ska prova att installera Excel-
filen i i\"mätdatorn\"....

Har ju även problem med att jag inte kan få Statlink att
skicka mail varje midnatt. Kan båda dessa problem ha något
att göra med min router eller nån annan inställning när det gäller
nätverket mellan mina datorer/router ??
Säkert svårt att svara på, men nån kaske har en ide ?? Brandväggar
och virituella servrar i routern och gud vet allt..... :shock:

Har uppdaterat till Statlink 2.1.0

mvh/ Lasse
Ronis
Junior
 
Posts: 33
Joined: Thu Jan 11, 2007 07:44

Postby cul8 » Thu Feb 08, 2007 20:42

Hille, Tjusig VB prog!

Ronis, är det inte bara att du glömt sista \\? \"D:\\Statlink\\LOG\\\" ska det vara.

Till er som provar:
Om man har en fil som inte finns i lista och det blir den första filen som man börjar att importera så blir det stopp med \"Körfel nr 1004\".

Man måste ha exakt samma antal mätpunkter i filerna.

För dom som jag som inte använder \"Default\" namn på loggfilerna samt att även har andra (Lämpomittari) filer i samma bibliotek har problem att omdefiniera i VB.


Hille:
Man skulle kunna ta fram ny ColNdx innan man öppnar filen för läsning, för att snabba upp, och jämföra mot Data!C1 till Data!R1. Dvs för att ändra filnamn så behöver man enbart endra på rubrikraden i blad Data.

Gör man som ovan så får jag en annan tanke:
Om man gör Data enbart 5 kolumner eller annat antal som är lika med max antal dataseriervsom man har i Diagram, då.... skulle man kunna göra olika diagram genom att enbart genom att ändra rubrikrad i Data

hmmm... nu kankse börjar jag spåna för mycket :)

Snyggt var det!!

/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Ronis » Thu Feb 08, 2007 22:12

Nu funkar det !
Tack för tipset \"cul8\". det fick mig att gå igenom sökvägen för femtielfte
gången. Förutom det saknade backslashet så var det (som vanligt) en liten tabbe av mig :oops:
Partitionen på mätdatorn heter \"D\", men den hårddisken i min \"huvuddator\"
har fått namnet \"Z\". Så den rätta sökväken i mitt fall är alltså \"Z:\\StatLink\\LOG\\\" i och med att excelfilen körs från \"huvuddatorn\".

Pinsamt med enkelt fel. Hur som helst - kanonbra Excelfil Hille :P

mvh/ Lasse
Ronis
Junior
 
Posts: 33
Joined: Thu Jan 11, 2007 07:44

Postby Hille » Thu Feb 08, 2007 23:12

Kul att det fungerade någorlunda och kanske hjälpte någon på traven med en egen fil. :D

Bland det första jag gjort i VBA så, det är fritt fram för någon att utveckla det vidare så det kanske passar för fler.

cul8
Dina idéer verkar bra. Jag gjorde förresten en variant som skapade kolumnrubriker efter filnamnen i mappen, (så det inte skulle vara så beroende av originalnamn) men det gjorde att kurvorna hoppade in och ut ur diagrammet då det gick efter fasta kolumner. Men det kanske går att lösa enkelt det med.

Tänkte också på en variant med att läsa ur statlink.ini för att ta reda på filnamnen, men för mig funkar det inte heller helt och hållet då jag bytt namn på några givare efter ett tags loggning... :?

Ha det bra!
User avatar
Hille
Stamgäst
 
Posts: 85
Joined: Tue Sep 19, 2006 20:01
Location: Gävle

Postby Ronis » Fri Feb 09, 2007 09:25

Om man får önska/fråga.....

Finns det någon möjlighet att få ut ett diagram över en hel månad, eller
varför inte över ett helt år på detta sätt ??

Jag skriver upp hur många timmr VP:n har gått, samt el-och vattenförbrukning
varje månad. Detta sammanställer jag sen vid varje årsskifte.
Har bokfört så sen vi köpte huset -94. Skulle sitta snyggt med ex
utetempen över hela året i kurvform som försättsblad t.ex.

mvh/ Lasse
Ronis
Junior
 
Posts: 33
Joined: Thu Jan 11, 2007 07:44

Postby gardesmed » Fri Feb 09, 2007 09:28

Ronis wrote: Skulle sitta snyggt med ex
utetempen över hela året i kurvform som försättsblad t.ex.


Din ort finns kanske med på http://www.temperatur.nu ?
gardesmed
Junior
 
Posts: 25
Joined: Thu Aug 31, 2006 16:16

Postby Ronis » Fri Feb 09, 2007 09:48

gardesmed wrote:Din ort finns kanske med på http://www.temperatur.nu ?

Kul sida. Katrineholm fanns med, men det har visst varit problem med värdena
sen mitten av augusti -06.... :?
Tycker det är roligare med egnan värden ....

mvh/ Lasse
Ronis
Junior
 
Posts: 33
Joined: Thu Jan 11, 2007 07:44

Postby stig53 » Mon Feb 26, 2007 20:16

Hej!
Jag har försökt att inportera mätdata från lämpömittarit till excel med vpimport men jag får felmeddelande \"Körfel '13' inkomplatibla typer. Vad skall jag göra för att rätta till detta.
stig53
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 26, 2007 16:15

PreviousNext

Return to Rapportering

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron