[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4688: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4690: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4691: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4692: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
Husdata forum • View topic - Att köra Statlink som service i WIN
Page 1 of 1

Att köra Statlink som service i WIN

PostPosted: Sat Aug 19, 2006 10:05
by tefte
För att få en stabilare funktion hos Statlink vid bortfall loggning m.m.
så har jag funderat på att installera Statlink som Service i XP.

Jag har införskaffat ett program 'Firedeamon' som kan ta ett .exe program
och via ett GUI instllera detta som en 'service'.

När jag nu provar med Statlink så ser jag att för att det skall fungera som jag tänkt
så måste jag ha möjlighet att passa parametrar till Statlink vid uppstart.

tex. för att start loggningen så skulle det fungera om jag kan starta
Statlink med:

..../Statlink.exe [/sw1, /sw2,..,/swn]

Där swn är någon av switcharna:

/run+ // starta loggningen
/run- // stoppa loggningen
/rdb+ // rego dashboard on
/rdb- // rego dashboard off
/elm+ // elmätare on
/elm- // elm off
/set+ // sensor table on
/se- // sens off
/ev+ // events on
/ev- // events off


Är det möjligt att ordna?

Hittade autostart i ini-filen

PostPosted: Sat Aug 19, 2006 12:27
by tefte
Efter att ha luskat i ini-filen så hittade jag

autostart = true i inifilen!

Vilket gör att jag nu kan köra Statlink som WIN-service!

Återkommer med erfarenheter!

PostPosted: Fri Sep 08, 2006 18:39
by Peter
Hej.

Hur gick det med ditt \"Service projekt\" ?

/Peter

...ja hur går det?

PostPosted: Tue Sep 19, 2006 20:14
by Hille
Har också provat med Firedaemon för att starta en service, men har lite problem. Jag får det att fungera som jag har tänkt - slippa logga in någon användare på datorn.
Loggningen till hårddisken fungerar, men den skickar inte iväg något till husdata.se. Har provat lite olika inställningar, men verkar inte bli någe bättre. Några tips?

PostPosted: Tue Sep 19, 2006 20:26
by Peter
Nej jag vet inte riktigt vad det kan bero på. Det är bara en FTP överföring...
Får jag tid ska jag också testa med Firedaemon och se om jag kan upptäcka nått.

I'm a lanman

PostPosted: Tue Sep 19, 2006 20:34
by Hille
Hittade det här när jag luskade lite.

Image

Det ska tydligen göra så att den sätter igång uppkopplingen innan den startar självaste servicen.

Mina första erfarenheter av StatLink som WIN-service

PostPosted: Wed Sep 20, 2006 18:06
by tefte
Jag har nu kört StatLink som WIN-service i c:a en månad och jag har
gjort följande erfarenheter:

1. Konfigureringen i firedeamon (FD) fungerade direkt. Det enda som ställde till
problem är om man väljer under settings->general->show window
'hidden', då kan man inte kalla upp fönstren för att titta på 'process view' etc.
Statlink går dock helt normalt och loggar upp via ftp:n helt ok!
Glöm inte att i Statlink.ini markera AutoStart=True

2. Det enda som inte fungerar helt normalt är när jag terminerar statllink via FD
och jag har minimerat (alternativ stängt fönstret med process view)
Då tar det ordentligt lång tid (c:a 1 min) att terminera processen samt
att jag får upp ett felmeddelande från FD:

//Run time error '372'
//
//Failed to load control 'kftp' from kftp.ocx. Your version of kftp.ocx may //be outdated.
//Make sure you are using the version of the control that was
//provided with your application.

I övrigt är jag helnöjd! När jar terminerar processen så återgår allt
till det normala när jag återstartar! (elmätarna visar den ställning
som var före termineringen) Jag har forcerat ett elavbrott genom att
dra ut nätsladden till VP-datorn, den gjorde en helt ok recovery med
bibehållna värden på elmätare etc!

Jag är helnöjd!

OBS! FD-servicen som kör Statlink måste loggas in med admin behörighet!

(VP-dator försedd med XP-PRO)

Tips på möjlig utveckling av Statlink

PostPosted: Fri Sep 22, 2006 10:02
by tefte
Om man kör Statlink som Service via Firedeamon FD tyst i bakgrunden
så skulle det vara bra med en \"Statlink_Monitor\" som man kunde starta
från skrivbordet.
Denna skulle då koppla till processn Statlink_FDService
och möjliggöra att titta på fönster, ändra parametrar etc på det
vanliga sättet. När man är klar så stänger man monitorn på vanligt
sätt och servicen fortsätter i bakgrunden.

PostPosted: Fri Sep 22, 2006 12:37
by Peter
Hmm...

När jag började med StatLink var min första tanke att bygga upp det som två program. En Service och ett Frontend. Tidsbrist gjorde att det inte riktigt blev så.
Däremot är programmet kodat på så sätt att det är möjligt att splitta upp den i två delar. Frågan är bara hur många kunder som har glädje av det och hur många kunder som tycker att blir mer komplicerat att ha det på det sättet.

Om man splittar upp programmet i två delar, på vilket sätt ska då dessa kommunicera med varandra. Jag skulle föredra IP för då kan man tex öppna en port i sin brandvägg och kan då köra Frontend från jobbet, etc.
Men då kommer kravet att man verkligen har en nätverksenablad PC för att kunna köra StatLink. Kan exempelvis bli problem för servicetekniker som har en Laptop med StatLink för tillfälliga analyser hos kund.

Som ni ser så ökar komplexiteten och strulfaktorn med ett sådant upplägg. Jag ska fundera lite mer kring detta, kom gärna med kommentarer.

/Peter

Stalink monitor

PostPosted: Mon Sep 25, 2006 18:11
by tefte

Fått igång servicen!

PostPosted: Fri Oct 06, 2006 14:00
by Hille