Att köra Statlink som service i WIN

Frågor kring om hur man installerar och konfigurerar Statlink.

Moderator: Peter

Att köra Statlink som service i WIN

Postby tefte » Sat Aug 19, 2006 10:05

För att få en stabilare funktion hos Statlink vid bortfall loggning m.m.
så har jag funderat på att installera Statlink som Service i XP.

Jag har införskaffat ett program 'Firedeamon' som kan ta ett .exe program
och via ett GUI instllera detta som en 'service'.

När jag nu provar med Statlink så ser jag att för att det skall fungera som jag tänkt
så måste jag ha möjlighet att passa parametrar till Statlink vid uppstart.

tex. för att start loggningen så skulle det fungera om jag kan starta
Statlink med:

..../Statlink.exe [/sw1, /sw2,..,/swn]

Där swn är någon av switcharna:

/run+ // starta loggningen
/run- // stoppa loggningen
/rdb+ // rego dashboard on
/rdb- // rego dashboard off
/elm+ // elmätare on
/elm- // elm off
/set+ // sensor table on
/se- // sens off
/ev+ // events on
/ev- // events off


Är det möjligt att ordna?
N 63.50' E 20.28' Kedjehus 120m2 IVT greenline HT+ C6 170m borra
User avatar
tefte
Junior
 
Posts: 10
Joined: Sat Aug 19, 2006 08:37
Location: Täfteå. 10km Ö Umeå

Hittade autostart i ini-filen

Postby tefte » Sat Aug 19, 2006 12:27

Efter att ha luskat i ini-filen så hittade jag

autostart = true i inifilen!

Vilket gör att jag nu kan köra Statlink som WIN-service!

Återkommer med erfarenheter!
N 63.50' E 20.28' Kedjehus 120m2 IVT greenline HT+ C6 170m borra
User avatar
tefte
Junior
 
Posts: 10
Joined: Sat Aug 19, 2006 08:37
Location: Täfteå. 10km Ö Umeå

Postby Peter » Fri Sep 08, 2006 18:39

Hej.

Hur gick det med ditt \"Service projekt\" ?

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

...ja hur går det?

Postby Hille » Tue Sep 19, 2006 20:14

Har också provat med Firedaemon för att starta en service, men har lite problem. Jag får det att fungera som jag har tänkt - slippa logga in någon användare på datorn.
Loggningen till hårddisken fungerar, men den skickar inte iväg något till husdata.se. Har provat lite olika inställningar, men verkar inte bli någe bättre. Några tips?
User avatar
Hille
Stamgäst
 
Posts: 85
Joined: Tue Sep 19, 2006 20:01
Location: Gävle

Postby Peter » Tue Sep 19, 2006 20:26

Nej jag vet inte riktigt vad det kan bero på. Det är bara en FTP överföring...
Får jag tid ska jag också testa med Firedaemon och se om jag kan upptäcka nått.
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

I'm a lanman

Postby Hille » Tue Sep 19, 2006 20:34

Hittade det här när jag luskade lite.

Image

Det ska tydligen göra så att den sätter igång uppkopplingen innan den startar självaste servicen.
User avatar
Hille
Stamgäst
 
Posts: 85
Joined: Tue Sep 19, 2006 20:01
Location: Gävle

Mina första erfarenheter av StatLink som WIN-service

Postby tefte » Wed Sep 20, 2006 18:06

Jag har nu kört StatLink som WIN-service i c:a en månad och jag har
gjort följande erfarenheter:

1. Konfigureringen i firedeamon (FD) fungerade direkt. Det enda som ställde till
problem är om man väljer under settings->general->show window
'hidden', då kan man inte kalla upp fönstren för att titta på 'process view' etc.
Statlink går dock helt normalt och loggar upp via ftp:n helt ok!
Glöm inte att i Statlink.ini markera AutoStart=True

2. Det enda som inte fungerar helt normalt är när jag terminerar statllink via FD
och jag har minimerat (alternativ stängt fönstret med process view)
Då tar det ordentligt lång tid (c:a 1 min) att terminera processen samt
att jag får upp ett felmeddelande från FD:

//Run time error '372'
//
//Failed to load control 'kftp' from kftp.ocx. Your version of kftp.ocx may //be outdated.
//Make sure you are using the version of the control that was
//provided with your application.

I övrigt är jag helnöjd! När jar terminerar processen så återgår allt
till det normala när jag återstartar! (elmätarna visar den ställning
som var före termineringen) Jag har forcerat ett elavbrott genom att
dra ut nätsladden till VP-datorn, den gjorde en helt ok recovery med
bibehållna värden på elmätare etc!

Jag är helnöjd!

OBS! FD-servicen som kör Statlink måste loggas in med admin behörighet!

(VP-dator försedd med XP-PRO)
N 63.50' E 20.28' Kedjehus 120m2 IVT greenline HT+ C6 170m borra
User avatar
tefte
Junior
 
Posts: 10
Joined: Sat Aug 19, 2006 08:37
Location: Täfteå. 10km Ö Umeå

Tips på möjlig utveckling av Statlink

Postby tefte » Fri Sep 22, 2006 10:02

Om man kör Statlink som Service via Firedeamon FD tyst i bakgrunden
så skulle det vara bra med en \"Statlink_Monitor\" som man kunde starta
från skrivbordet.
Denna skulle då koppla till processn Statlink_FDService
och möjliggöra att titta på fönster, ändra parametrar etc på det
vanliga sättet. När man är klar så stänger man monitorn på vanligt
sätt och servicen fortsätter i bakgrunden.
N 63.50' E 20.28' Kedjehus 120m2 IVT greenline HT+ C6 170m borra
User avatar
tefte
Junior
 
Posts: 10
Joined: Sat Aug 19, 2006 08:37
Location: Täfteå. 10km Ö Umeå

Postby Peter » Fri Sep 22, 2006 12:37

Hmm...

När jag började med StatLink var min första tanke att bygga upp det som två program. En Service och ett Frontend. Tidsbrist gjorde att det inte riktigt blev så.
Däremot är programmet kodat på så sätt att det är möjligt att splitta upp den i två delar. Frågan är bara hur många kunder som har glädje av det och hur många kunder som tycker att blir mer komplicerat att ha det på det sättet.

Om man splittar upp programmet i två delar, på vilket sätt ska då dessa kommunicera med varandra. Jag skulle föredra IP för då kan man tex öppna en port i sin brandvägg och kan då köra Frontend från jobbet, etc.
Men då kommer kravet att man verkligen har en nätverksenablad PC för att kunna köra StatLink. Kan exempelvis bli problem för servicetekniker som har en Laptop med StatLink för tillfälliga analyser hos kund.

Som ni ser så ökar komplexiteten och strulfaktorn med ett sådant upplägg. Jag ska fundera lite mer kring detta, kom gärna med kommentarer.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Stalink monitor

Postby tefte » Mon Sep 25, 2006 18:11

Jag är mycket nöjd med Statlink och för tillfället så ser jag inte att
det är nödvändigt att komplicera programmet. Men om det finns
andra faktorer som på sikt gör att en större programrevision är
nödvändig så kan möjligheten att dela upp programmet vara med
i bilden.

Hälsningar Ulf I Tefteå
N 63.50' E 20.28' Kedjehus 120m2 IVT greenline HT+ C6 170m borra
User avatar
tefte
Junior
 
Posts: 10
Joined: Sat Aug 19, 2006 08:37
Location: Täfteå. 10km Ö Umeå

Fått igång servicen!

Postby Hille » Fri Oct 06, 2006 14:00

Efter några tips så har jag fått igång statlink som service. Problemet var att jag inte körde statlink som administratör. Efter denna ändring har det funkat bra! Tack tefte!
User avatar
Hille
Stamgäst
 
Posts: 85
Joined: Tue Sep 19, 2006 20:01
Location: Gävle


Return to Installation och konfiguration av StatLink

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron