Nyttja kopplingen externt

Frågor kring om hur man installerar och konfigurerar Statlink.

Moderator: Peter

Nyttja kopplingen externt

Postby jonasgustafsson » Sat Dec 29, 2012 15:46

Kan man använda kopplingen till VP:n utanför Statlink?

Jag har en IVT Greenline HT+ med Rego 637.
Är intresserad av att koppla in mig, men inte i första hand för att använda statlink, utan för att använda egna grejer jag programmerat i PHP/MySQL och med 1-wire-givare.

Kan jag från min Linux-server (om jag får kopplingen till VP:n att fungera därifrån) att kommunicera med VP:n, eller måste allt ske genom statlink?

Numera kan man ju kräva timdebitering av elen. Och jag har skrivit lite script som hämtar spotpriset och min elförbrukning och diverse temperaturer har jag i realtid i mitt 1-wire-system också. Från detta vill jag kunna experimentera med att sänka värmen något de timmar spotpriset är högt, och kanske höja något de timmar det är lägre. Kanske är det inte optimalt, men kanske kan man också hitta sätt att spara pengar (och framför allt är det roligt...).
jonasgustafsson
 
Posts: 2
Joined: Sat Dec 29, 2012 00:26

Re: Nyttja kopplingen externt

Postby Petrho » Sun Dec 30, 2012 23:50

Jag hade gärna sett att det fanns ett RESTful protokoll att snacka via
http://en.wikipedia.org/wiki/Representa ... e_transfer
Petrho
Junior
 
Posts: 12
Joined: Sun Dec 23, 2012 22:17

Re: Nyttja kopplingen externt

Postby Peter » Tue Jan 01, 2013 22:08

Hej.

Våra produkter kommunicerar endast genom StatLink i dagsläget.
Vill du själv utveckla kring kommunikation med Rego600 så är det inget som hindrar dig. Det är bara att Googla efter protokollinformation.
Om du endast behöver ett interface kan vi sälja det separat till dig. Hör av dig isåfall via kontaktformuläret.

Mvh
/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Re: Nyttja kopplingen externt

Postby jonasgustafsson » Wed Jan 02, 2013 18:45

Ok, tack för svar.

Blir nog att jag loggar temperaturer externt bara. Och funderar på hur jag kan manipulera utegivaren istället för att sänka/höja värmen. Får leka lite. När jag har tid.
jonasgustafsson
 
Posts: 2
Joined: Sat Dec 29, 2012 00:26


Return to Installation och konfiguration av StatLink

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron