Windows Vista problem

Frågor kring om hur man installerar och konfigurerar Statlink.

Moderator: Peter

Windows Vista problem

Postby maalse » Sun Jan 28, 2007 16:31

Har just bytt maskin i källaren till en som jag kör Vista på. Husdata fungerar relativt sett bra, men så fort jag sätter på \"Enable Online\" för att skicka värdena online så krashar den. Run-time error '70': Permission denied.
Vet någon vad man ska göra åt detta? Någon behörighet i windows? (jag är administratör på maskinen)
maalse
Junior
 
Posts: 18
Joined: Mon Mar 27, 2006 10:13
Location: Motala

Postby maalse » Sun Jan 28, 2007 17:23

Jag var visst lite för snabb :D
Om man stänger av UAC så fungerar det. Undra om man kan ha den på men göra undantag för ett visst program....

UAC (User Account Control) är en funktion i Windows som kan hjälpa till att förhindra otillåtna ändringar av datorn. UAC gör detta genom att be om din tillåtelse eller lösenordet till ett administratörs‌konto, innan en åtgärd utförs som påverkar datorns funktion eller inställningar för andra användare. När ett UAC-meddelande visas bör du läsa igenom det noggrant och kontrollera att namnet på åtgärden eller programmet som startas är åtgärden eller programmet du vill starta.
maalse
Junior
 
Posts: 18
Joined: Mon Mar 27, 2006 10:13
Location: Motala

Postby Hille » Mon Jan 29, 2007 06:07

Kör du svenska Vista?

Trodde inte den kommit ut än nämligen... :wink:
User avatar
Hille
Stamgäst
 
Posts: 85
Joined: Tue Sep 19, 2006 20:01
Location: Gävle

Postby maalse » Mon Jan 29, 2007 07:04

Yes. En Vista Ultimate svensk. Registrerad äkta msdn licens.
maalse
Junior
 
Posts: 18
Joined: Mon Mar 27, 2006 10:13
Location: Motala

Postby Peter » Tue Jan 30, 2007 07:20

Jag vet inte vat som är fel men är Online enablat så kommer StatLink att via Http (port 80) kontrollera ifall det finns någon ny version att ladda hem. Kanske någon säkerhetsfunktion förhindrar att StatLink kan \"surfa\".

/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Peter » Sun Dec 16, 2007 21:50

Hej.

Har nu Vista själv så jag har testat lite med StatLink och lagt upp en guide under StatLink Guider hur man kan ställa in för Vista.

/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå


Return to Installation och konfiguration av StatLink

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron