Kan statlink hantera knäckta kurvor?

Frågor kring om hur man installerar och konfigurerar Statlink.

Moderator: Peter

Kan statlink hantera knäckta kurvor?

Postby salleman » Tue Jan 23, 2007 21:21

Vet inte om jag hanterar detta rätt, men följande har jag gjort.

Fick pumpen installerad i somras.
Försöker få en konstant innetemperatur på 21,7 grader.
Har endast en utomhus givare inkopplad och ingen inomhus givare.
Vid varje ny 5 graders sektion som utomhus temperaturen passerar så knäcker jag kurvan så att det till slut blir en temperatur på drygt 21 grader inomhus.

Är detta rätt våg att gå, eller bör jag göra på annat sätt?
Tänkte använda första året till att göra dessa grova inställningar och sen efter ett år börja finjustera.

Nu står pumpen i ett externt hus så det var lite jobbigt att göra detta tills jag nu kopplat in Statlink, men jag kan inte riktigt hitta vart jag gör det på ett enkelt sätt?

Kortfattat alltså:
1. Ska jag använda mig av knäckta kurvor eller finns det ett enklare sätt?
2. Kan jag justera dessa kurvor via Statlink?
IVT Greenline HT11 | statlink Ver.2.1.0 | memb 195
salleman
Nykomling
 
Posts: 3
Joined: Tue Jan 23, 2007 21:03
Location: Trollbäcken

Postby Peter K » Wed Jan 24, 2007 09:04

Hej,

1. Skaffa en inomhusgivare så får du en jämn och fin temperatur, kostar ett par hundra kronor och kopplas in med en vanlig teletråd så avståndet bör inte vara några större problem.

2. StatLink kan tyvärr inte komma åt kund2 eller serviceläget så det är inte så mycket man kan justera remote mer än det som finns i kund1 menyn, dvs inte knäcka kurvor mm.
IVT Greenline HT+ E9
1 1/2 plans byggt 1929. Om och tillbygt 1965. Beläget i Stuvsta, Huddinge. ca 230 kvm.
Rapport http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... ew=Rapport
Peter K
Junior
 
Posts: 26
Joined: Mon Apr 10, 2006 11:58

Seviceläge

Postby kennethb » Wed Jan 24, 2007 12:37

Man kan gå till värmepumpen och aktivera service läget och sedan kommer man åt det i StatLink.
kennethb
Nykomling
 
Posts: 9
Joined: Wed Jan 24, 2007 12:07

Postby Peter K » Wed Jan 24, 2007 19:29

Jo det är sant men man blir automatiskt utkastad efter en stund, vet ej hur länge dock.
IVT Greenline HT+ E9
1 1/2 plans byggt 1929. Om och tillbygt 1965. Beläget i Stuvsta, Huddinge. ca 230 kvm.
Rapport http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... ew=Rapport
Peter K
Junior
 
Posts: 26
Joined: Mon Apr 10, 2006 11:58

Postby Peter » Wed Jan 24, 2007 22:22

Hej.

Precis du kan aktivera Kund2 på pumpens panel och sedan arbeta från StatLink.
Du kan idag inte göra inställningar i din Rego från StatLink på annat sätt än via RemoteDisplay.
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå


Return to Installation och konfiguration av StatLink

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron