Feedback StatLink 2.1.0 och senare

Frågor kring om hur man installerar och konfigurerar Statlink.

Moderator: Peter

Re:

Postby Bit » Thu Feb 01, 2007 14:50

maalse wrote:Kör vista, provat att byta alla filer och även byta namn på kataloger utan resultat. Dock efter det att jag raderade HKEY_CURRENT_USER\\Software\\Metronic så fungerade allt igen.


Detta löste mitt ovanstående problem med W2K3 också. Ser i mitt registry att jag har ett antal poster - en för varje försök att installera Statlink. Detta problem måste finnas i samtliga Windowsversioner. Enkelt att fixa bara man kommer på vad som är problemet. Tack maalse!
Bit
Nykomling
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 16, 2006 07:59

Postby Göran » Thu Feb 01, 2007 21:37

Hej, får också Runtime 5 - felet. Händer var gång som PCn startats om (tex av Windows update) utan att man stängt ner Statlink först. Enda kuren jag kommit på som hjälpt är att installera om Statlink i nytt bibliotek varja gång.

Inte så kul. Kör vanlig XP Sp2

Ska försöka med något av tipsen ovan nästa gg det händer.

/ Göran
Göran
Junior
 
Posts: 17
Joined: Wed Mar 15, 2006 22:47
Location: Täby, Stockholm

Postby Peter » Thu Feb 01, 2007 21:59

Hej.

Detta är en bugg som jag nu rättat till till nästa version.

Felet uppkommer ifall StatLink avslutas medan den är minimerad.
Då blir det problem med fönsterpositionen då den startas igen och runtimer error uppkommer.

Workaround.
Undvik att minimera. för att inte felet ska kunna uppkomma.

Om felet uppkommit åtgärdas det på följande vis.

Start -> Kör -> Skriv Regedit
Bläddra till MyComputer/HKEY_CURRENT_USER/Software.
Markera \"Metronic\" och tryck på Del för att ta bort denna nyckel.

Nu går StatLink att starta igen.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Göran » Thu Feb 01, 2007 22:15

OK tack, ja, man hinner se när felet kommer att statlink lägger upp ett minsta möjliga fönster innan det pajar... nå då kan det undvikas.

Tar nu även ett par småfrågor av mindre vikt:

var sätter man nu (Label=IVT HT Plus C6) dvs det som i ini-filen tidigare styrde titeln i schematic view. Jag håller inte med grafen att jag har en C7?

Jag har tidigare haft stor nytta av GT3X o GT4, (extra givare helt enkelt) men lyckas inte få upp dem i nån av viewerna längre iom 1.2.1.
I graferna kan man se dem, och på husdata.
Finns det nåt sätt ? (bra att ha bara, lågprio på det).

Annars mkt nöjd med nya versionen, speciellt att ha ett fönster med senaste dygnets graph ligga uppe.

hälsn. / Göran
Göran
Junior
 
Posts: 17
Joined: Wed Mar 15, 2006 22:47
Location: Täby, Stockholm

Postby Peter » Fri Feb 02, 2007 07:10

Hej Göran.

Du måste ju läsa manualen... :)

Se sidan 16 om hur du arbetar med Pulse view editor och sidan 22 om specifika inställningar för olika VP modeller.

Kort sammanfattat så öppnar du en pulsvy som du vill ändra (Tex Schematic). Sedan dubbelklickar du på den för att kunna redigera den.
Klicka på ett objekts blåa ring för att ändra eller högerklicka varsomhelst för att lägga till ett nytt objekt.

Lycka till
/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Göran » Mon Feb 05, 2007 23:07

Aha och *oops*, ja ibland ska man kanske läsa manualen, hade missat det där, tänkte att funktionen egna vyer (nyheten om) kunde man kolla på sen och glömde bort det.

Nu har jag fått till det som jag vill och lite till. Blir såklart nyfiken på att designa en helt egen vy med. Jag utgår ifrån att det man editerar är det som sparas i XML-filen (så man kan backup-a innan man kvaddar existerande vy).

Tack för assisten och snyggt fixat (editorn) / Göran
Göran
Junior
 
Posts: 17
Joined: Wed Mar 15, 2006 22:47
Location: Täby, Stockholm

Återinläsning av statlink.ini

Postby LarsB » Sat Feb 10, 2007 16:35

Hej!
Har kört StatLink i ett par veckor (fungerar bra!). Testar med lite olika inställningar och \"actions\" och tycker det vore bra om man kunde få programmet att \"återläsa\" informationen i statlink.ini, t.ex. via ett menyval eller \"knapp\" på \"Settings\"-fönstret (ev. kunde återläsningen göras när man trycker \"Save\"?). Som det är nu måste man starta om programmet för att få med nya/ändrade inställningar i statlink.ini (rätta mig gärna om jag har fel). Ingen stor fråga efter ett tag, men \"opraktiskt\" när man håller på och \"trimmar in\" programmet.
Lars
IVT Greenline HT+ C7
enplan + källare 124+124 kvm, Askersund
LarsB
Nykomling
 
Posts: 4
Joined: Wed Jan 31, 2007 19:44
Location: Askersund

Postby Peter » Sat Feb 10, 2007 21:29

Hej.

statlink.ini kommer helt försvinna och alla inställningar kommer göras i programmet. Vissa inställningar kommer kräva omstart av programmet men om men du kommer du informeras om detta i setupdialogen då du sparar inställningarna.

Mvh
/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby LarsB » Sat Feb 10, 2007 22:31

ok, när räknar du med att nästa version kommer?
/Lars
IVT Greenline HT+ C7
enplan + källare 124+124 kvm, Askersund
LarsB
Nykomling
 
Posts: 4
Joined: Wed Jan 31, 2007 19:44
Location: Askersund

Postby Peter » Sun Feb 11, 2007 09:00

Jag har inte bestämt när nästa version kommer. Det är inte ens säkert att statlink.ini är helt eliminerad till denna version men jag hoppas det kan bli rätt snart.


/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby maalse » Sun Feb 11, 2007 17:31

:idea:
När man i Schematic View klickar på en temperatur och får upp grafen vore det trevligt om titel på den nya graf fönstret kunde ha en bättre beskrivning än \"Graph\". T.ex. vilken givare man tittar på....
maalse
Junior
 
Posts: 18
Joined: Mon Mar 27, 2006 10:13
Location: Motala

Postby Peter » Sun Feb 11, 2007 19:23

Ok, Annars ser du det i Legenden längst ner.

/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby maalse » Sun Feb 11, 2007 19:42

Peter wrote:Ok, Annars ser du det i Legenden längst ner.

/P


Jag hade en hög fönster minimerade och då var jag tvungen att öppna alla innan jag hittade rätt.

Vad tror du om att kunna via någon inställning sätta valfria färger i graffönstret. På min skärm är svart och rött svårt att se....
maalse
Junior
 
Posts: 18
Joined: Mon Mar 27, 2006 10:13
Location: Motala

Previous

Return to Installation och konfiguration av StatLink

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron