Feedback StatLink 2.1.0 och senare

Frågor kring om hur man installerar och konfigurerar Statlink.

Moderator: Peter

Feedback StatLink 2.1.0 och senare

Postby Peter » Tue Jan 09, 2007 21:28

Lämna kommentarer kring denna nya version.
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby cul8 » Tue Jan 09, 2007 23:01

Fungerar fint här!

Det tog en stund att komma på följande: man måste välja en ny typ/namn i Setting för Rego interface (H10 UTV Rego6xx). Den gamla nanmet blir kvar om man installerar över en bef. StatLink, fick bara Elmetaren att fungera efter installation.

Fint jobbat Peter :)

/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Peter » Wed Jan 10, 2007 07:04

Hej.

Tack för det.
Jo det är därför jag rekomenderar att man byter namn på katalogen för befintlig StatLink installation och sedan installerar den nya versionen. Sedan går man igenom Settings ett varv och ställer in allt igen.

FlatFile databas och rapportmallar kan man flytta över från den gamla installationen sedan.

Vi hörs.
/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Bit » Thu Jan 11, 2007 10:30

Problem med W2K3;

Nyinstallerat W2K3
DEP helt avstängt
Statlink 1.24 fungerar

1. Döper om den gamla C:\\Statlink mappen till C:\\Statlink 1.24
2. Installerar 2.10 i C:\\Statlink
3. Vid start av Statlink får jag upp
\"Run-time error '5':
Invalid procedure call or argument\"
Varje gång jag försöker starta får jag meddelandet att Settings.xml inte finns
4. Döper om mappen för nya installationen till C:\\Statlink 2.10
5. Startar i mappen C:\\Statlink 2.10
Då tycks Statlink fungera

För mig verkar det som om det finns nåt kvar av 1.24 installationen som stör (fast jag i det här läget inte har någon mapp alls som heter C:\\Statlink)
Vad kan tänkas finnas kvar?
Alternativt - kan jag utan problem köra i mappen C:\\Statlink 2.10?

Mvh Bit
Bit
Nykomling
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 16, 2006 07:59

Postby Peter » Thu Jan 11, 2007 11:21

Hej.

När man startar en helt \"ren\" statlink så finns ingen settings.xml.
Då utgår inställningarna från defaultvärden i programmet och rutan kommer upp att filen saknas. Detta är helt ok.

När kommer Error rutan upp? Är det före eller efter dialogrutan som säger att settings.xml saknas? Termineras programmet efter denna felinfo?

Det finns en rutin som kollar ifall C:\\StatLink finns som bara används för intern debugging och det kan vara den som orsakar problemet men då då döpt om katalogen till anant namn körs den rutinen annorlunda.

Jag ska testa själv får vi se.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Re:

Postby Bit » Thu Jan 11, 2007 13:05

Peter wrote:Hej.

När man startar en helt "ren" statlink så finns ingen settings.xml.
Då utgår inställningarna från defaultvärden i programmet och rutan kommer upp att filen saknas. Detta är helt ok.

När kommer Error rutan upp? Är det före eller efter dialogrutan som säger att settings.xml saknas? Termineras programmet efter denna felinfo?

Det finns en rutin som kollar ifall C:\\StatLink finns som bara används för intern debugging och det kan vara den som orsakar problemet men då då döpt om katalogen till anant namn körs den rutinen annorlunda.

Jag ska testa själv får vi se.
/Peter


Statlink försöker skapa Settings.xml VARJE gång jag försöker start. Det skapas alltså aldrig någon fil.

Rutan dyker upp efter settings dialogen.
Bit
Nykomling
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 16, 2006 07:59

Postby Peter » Thu Jan 11, 2007 14:30

Hej.

Filen settnings.xml skapas inte förrän du i setupdialogen klickar på Save.
Men dit kommer du aldrig...

Jag kollar på det.
/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Peter K » Sun Jan 14, 2007 00:24

Fick tomma rapporter ibland med tidigare versioner och nu även med senaste. Dock väldigt sällan.

Rapport fren gerdagens drift av din IVT (2007-01-13)
Totalfvrbrukningen blev 0 kWh

Temperaturer
Namn Nuvdrde Medel Max Min
Radiator Retur GT1 26.90 0.00 0.00 0.00
Ute GT2 -0.70 0.00 0.00 0.00
Varmvatten GT3 0.00 0.00 0.00 0.00
Framledning Rad GT4 0.00 0.00 0.00 0.00
Rum GT5 22.80 0.00 0.00 0.00
Hetgas GT6 28.80 0.00 0.00 0.00
Vdrmebdrare Ut GT8 27.60 0.00 0.00 0.00
Vdrmebdrare In GT9 27.10 0.00 0.00 0.00
Kvldbdrare In GT10 5.00 0.00 0.00 0.00
Kvldbdrare Ut GT11 9.70 0.00 0.00 0.00
Varmvatten GT3x 56.70 0.00 0.00 0.00

Drifttider
Namn Akt.status Fvrbrukning Drifttid Starter
Kvldbdrarpump P3 OFF 0.00 00:00:00 0
Kompressor OFF 0.00 00:00:00 0
Tillskott steg 1 OFF 0.00 00:00:00 0
Tillskott steg 2 OFF 0.00 00:00:00 0
Radiatorpump P1 ON 0.00 00:00:00 0
Vdrmebdrarpump P2 OFF 0.00 00:00:00 0
Vdxelventil VXV1 OFF 0.00 00:00:00 0
Summa larm OFF 0.00 00:00:00 0
IVT Greenline HT+ E9
1 1/2 plans byggt 1929. Om och tillbygt 1965. Beläget i Stuvsta, Huddinge. ca 230 kvm.
Rapport http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... ew=Rapport
Peter K
Junior
 
Posts: 26
Joined: Mon Apr 10, 2006 11:58

Postby cul8 » Wed Jan 24, 2007 21:48

Äntligen fått igång \"ögat\" eller adapter för att registrera LED blink från huvud Elmätaren. Så nu loggas det både El-totalt och El-VP.

När man startar StatLink fungerar det ok.

Stänger man av Elmätar fönstret med 2 mätare, och väljer att visa dom igen via menyn så kommer enbart El-total upp.

Peter, du har väl kvar inloggningsuppgifterna så du kan gå in hos mig och titta om du vill!

/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Peter » Wed Jan 24, 2007 22:18

Hej.

Elmätarrfönstret fungerar så att mätare nummer två visas först när en puls har kommit in på denna kanal.

/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby cul8 » Wed Jan 24, 2007 22:43

Vet det, så fungerar det vid omstart av StatLink.

Om jag gör som ovan, så kommer inte fönster 2 upp fast den kommer SO pulser.

/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Peter » Thu Jan 25, 2007 07:13

Har testat, du har rätt.
Ska fixa...

/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby maalse » Tue Jan 30, 2007 06:52

Min dator startade om inatt pga en säkerhetsuppdatering. Nu startar inte StatLink längre. Run-time error 5, Invalide procedure call or argument. Har provar att ta bort Intraday.xml och även Settings.xml men det hjälper inte. Kör statling 2.1.0
maalse
Junior
 
Posts: 18
Joined: Mon Mar 27, 2006 10:13
Location: Motala

Postby Peter » Tue Jan 30, 2007 07:14

Hej.
Kör du windows XP?
Prova installera om StatLink ifall uppdateringen har bytt ut någon fil.

/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby maalse » Tue Jan 30, 2007 07:29

Kör vista, provat att byta alla filer och även byta namn på kataloger utan resultat. Dock efter det att jag raderade HKEY_CURRENT_USER\\Software\\Metronic så fungerade allt igen.
maalse
Junior
 
Posts: 18
Joined: Mon Mar 27, 2006 10:13
Location: Motala

Next

Return to Installation och konfiguration av StatLink

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron