Feedback StatLink 2.0.2 och senare

Frågor kring om hur man installerar och konfigurerar Statlink.

Moderator: Peter

Feedback StatLink 2.0.2 och senare

Postby Peter » Wed Jan 03, 2007 10:38

Här kan du rapportra ev. problem med StatLink 2.0.2 eller senare.
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby PerM » Thu Jan 04, 2007 14:37

Hej Peter,

Jag har nu provat v2.0.2 och funnit följande problem:

Room view: Endast en del av de konfigurerade statusrutorna uppdateras, de flesta visar 0. Just nu är det endast Rad-pump, rad-retur, KBin som visar någor värde. Den stora rutan med info, elförbrukning, KBut, Varmvatten, Temp inne, Temp ute visar alla 0. Schematic-vyn visar all data.

Hm, skulle kontrollera att alla komponenter hade ett sys-id satt och när jag gick in i Edit-läge så gick alla komponenter igång...
Jag har också sett att en status-LED inte alltid visar samma som en annan komponent, t.ex. så har LED:n för kompressorn fortsatt vara grön fastän komressorn har stannat (och den normal symbolen för kompressorn har släckts ned).

Uppdatering: Efter omstart av statlink så är endast 3 komponenter aktiva. Edit-läge aktiverade resterande, dock vet jag inte om dom förblir aktiva.
Uppdatering: Jag har nu bekräftat att dom inte förblir aktiva.

Önskelista:
1. Fullskärmsläge: Det vore bra om man kunde visa t.ex room view i fullskärmsläge, eller åtminstonde maximerat i appliktionens huvudfönster.

2. Fönster-meny: I MDI-applikationer brukar det finnas en fönstermeny som man kan använda för att växla mellan de olika öppna fönstren samt positionera dem horisontellt, vertikalt och överlappande.

3. Maximeringsknapp i vy-fönstren.
IVT Greenline HT+ C6 Installerad Augusti 2006
http://www.pmalmberg.com
Arbetar som systemingenjör/programmerare med inbyggda system
PerM
Stamgäst
 
Posts: 81
Joined: Thu Sep 07, 2006 16:23
Location: Vallentuna, norr om Stockholm

Postby Peter » Fri Jan 05, 2007 11:00

Hej Per och tack för feedback.

Det här med att Pulsevyerna inte uppdateras som du och åtminståne en till har problem med (för de flesta funkar det) är lite bekymmersamt. Jag har provat med alla varianter av operativsystem och miljöer utan att själv lyckats framkalla det. Men jag är säker på att vi till slut hittar den nämnare som gör att det strular och då ska jag rätta till det.

Önskelista:
1. Fullskärmsläge: Det vore bra om man kunde visa t.ex room view i fullskärmsläge, eller åtminstonde maximerat i appliktionens huvudfönster.

2. Fönster-meny: I MDI-applikationer brukar det finnas en fönstermeny som man kan använda för att växla mellan de olika öppna fönstren samt positionera dem horisontellt, vertikalt och överlappande.

3. Maximeringsknapp i vy-fönstren.


1. Det hade jag också tyckt men denna är baserad på en bakgrundsbild och blir inte så lätt att maximera.

2. Ska kolla och fixa

3. De fönster som är \"maximerbara\" är det, tex. Sensor Table.
Rego Dashboard tex. blir lite besvärligare då man då måste skala om reglerkurva och display. Jag sparar det om jag någon dag får får mycket tid över :)

Tack
/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby cul8 » Sat Jan 06, 2007 22:32

Har kvar samma fel som tidigare i stat:

Om en temperatur är konstant (samma värde) under hela dygnet så visar Stat3 (Min temp) 100,0 gr (1000)

Exempel idag GT3x:
Stat1 Stat2 Stat3
205 205 1000



/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Re:

Postby PerM » Sat Jan 06, 2007 22:47

Peter wrote:Hej Per och tack för feedback.

Det här med att Pulsevyerna inte uppdateras som du och åtminståne en till har problem med (för de flesta funkar det) är lite bekymmersamt. Jag har provat med alla varianter av operativsystem och miljöer utan att själv lyckats framkalla det. Men jag är säker på att vi till slut hittar den nämnare som gör att det strular och då ska jag rätta till det.



Säg till om det är något jag kan hjälpa till med...
IVT Greenline HT+ C6 Installerad Augusti 2006
http://www.pmalmberg.com
Arbetar som systemingenjör/programmerare med inbyggda system
PerM
Stamgäst
 
Posts: 81
Joined: Thu Sep 07, 2006 16:23
Location: Vallentuna, norr om Stockholm

Data Execution Prevention förhindrar start av Statlink

Postby Bit » Sun Jan 07, 2007 01:41

Om man har Data Execution Prevention påslagen i Windows 2003 Server tillåts Statlink inte att köras. Först när man startat om Windows får man veta att Statlink är en \"skurk\".

Korkad som jag är hann jag testa alla versioner som jag hade sparade - samma problem med dem. Sen gav jag upp och startade om och då förstod jag varför.

Funderar på hur det går om man har DEP påslaget i BIOS. Har inte så fina finesser själv
Bit
Nykomling
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 16, 2006 07:59

Postby Peter » Sun Jan 07, 2007 09:03

Om en temperatur är konstant (samma värde) under hela dygnet så visar Stat3 (Min temp) 100,0 gr (1000)

Exempel idag GT3x:
Stat1 Stat2 Stat3
205 205 1000


Hej
Detta fel är nu åtgärdat till nästa version.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Peter » Sun Jan 07, 2007 09:35

Om man har Data Execution Prevention påslagen i Windows 2003 Server tillåts Statlink inte att köras. Först när man startat om Windows får man veta att Statlink är en \"skurk\".


Jag kör själv med Server 2003 och har inte märkt av detta problem men det måste betyda att du ändrat defaultinställningarna från OptIn till något annat. Jag vet inte varför DEP tycker att StatLink är en \"Skurk\" men jag förselår att de använder OptOut och exkluderar StatLink från DEP i Systemegenskaper i kontrollpanelen.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Re:

Postby cul8 » Sun Jan 07, 2007 11:01

Peter wrote:
Om en temperatur är konstant (samma värde) under hela dygnet så visar Stat3 (Min temp) 100,0 gr (1000)

Exempel idag GT3x:
Stat1 Stat2 Stat3
205 205 1000


Hej
Detta fel är nu åtgärdat till nästa version.

/Peter


Tackar!!

Peter, vill du ha tillgång till min loggdator via TightVNC Viewer ? skulle kunna släppa in dej så du kan titta runt efter detta med att en Temp byter färg när man lägger till en "LED" i Schematic view.

/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Re:

Postby Bit » Sun Jan 07, 2007 11:17

Peter wrote:
Om man har Data Execution Prevention påslagen i Windows 2003 Server tillåts Statlink inte att köras. Först när man startat om Windows får man veta att Statlink är en "skurk".


Jag kör själv med Server 2003 och har inte märkt av detta problem men det måste betyda att du ändrat defaultinställningarna från OptIn till något annat. Jag vet inte varför DEP tycker att StatLink är en "Skurk" men jag förselår att de använder OptOut och exkluderar StatLink från DEP i Systemegenskaper i kontrollpanelen.

/Peter


Det är en nyinstallation och inga defaultinställningar är ändrade. Det blir alltså fel out-of-the-box. Jag har dessutom för mig att t ex bärbara Packard Bell med AMD har DEP påslaget i BIOS från fabrik, vilket kanske ger samma problem. Tänkte bara det kunde vara bra att känna till ...

PS! Jag gillar verkligen den nya versionen! DS!
Bit
Nykomling
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 16, 2006 07:59

Postby Peter » Mon Jan 08, 2007 09:58

Tackar!!

Peter, vill du ha tillgång till min loggdator via TightVNC Viewer ? skulle kunna släppa in dej så du kan titta runt efter detta med att en Temp byter färg när man lägger till en \"LED\" i Schematic view.

/C


Hej.

Tack för erbjudandet. Jag återkommer ifall jag inte kan hitta felet. Men just detta fel tror jag mig kunna finna och åtgärda. Värre är det med det problem som några andra har att hela eller delar av vyn slutar uppdatera.

Återkommer
/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby cul8 » Mon Jan 08, 2007 10:56

Kan också troligtvis ta fram uppdateringsproblemet, genom att lägga tillbaka min 2.01 backup. Har fått bort det med 2.02 och ärligt så vet jag inte varför.

Säg bara till om du vill ha tillgång till PC'n så kan jag testa att få fram det igen!


/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Peter » Mon Jan 08, 2007 21:47

Hej cul8.
Jag har nu funnit och åtgärdat felet med \"missfärgningen\" av text i temp.

Ja det kanske vore till hjälp om du kunde framkalla problemet med att uppdateringen stannar.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby cul8 » Mon Jan 08, 2007 22:59

Nu finns den där med fel, prova att gå in i Edit .

Skickar PM med info

/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Peter » Tue Jan 09, 2007 21:27

Hej

Nu finns än ny version tillgänglig som jag hoppas löser de flesta problemen och inte skapar så många nya...

Även stöd för Thermia reglerdator inlagd i denna version och det kan ha skapat någon problem.

Jag låser denna tråd och öppnar en ny för feedback på 2.1.0.

OBS. Nu finns även en manual.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå


Return to Installation och konfiguration av StatLink

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron