Buggar i Statlink

Frågor kring om hur man installerar och konfigurerar Statlink.

Moderator: Peter

Postby Peter » Thu Dec 28, 2006 16:12

Hej cul8

Kan du maila mig din Pulse1.xml eller Pulse2.xml så får jag kolla med samma inställningar.

/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby cul8 » Thu Dec 28, 2006 17:21

På väg!

/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby cul8 » Thu Dec 28, 2006 17:32

Har en fundering till: på temperatur diagram så får jag värde axeln att visa värde som 100 större. Tex 20 grader står det 2000.

Kan det vara för att jag använder \".\" som decimaltecken?

/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Peter » Thu Dec 28, 2006 18:10

Ja det kan det.
Prova änder mellan . och , och se om det blir någon skillnad.

/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby cul8 » Thu Dec 28, 2006 19:29

Stämmer bra!

Måste ha \"komma\" som decimaltecken i Inställningarna för att få rätt i Linje Diagram.

Fast den skriver \"punkt\" i loggfilerna och det ska det vara i en \"komma\" separerad textfil. Det är vad jag ville ha och därför ändrat i Inställningarna till \"punkt\".

Skulle hellre vilja definiera separationstecken mellan komma, semikolon och tab. Svenska Excell använder helst filer semikolonavgränsade (.skv) eller tab (.txt) separerade och engelska Excell vill helst ha kommaavgränsande (.scv) textfiler. Sen följer decimaltecken med automatik: för komma separerad fil är det \"punkt\" annars \"komma\".

Om man vill ha kompatibel med Lämpömittari så ska det vara \"komma\" och \"punkt\" som decimal.

/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Peter » Thu Dec 28, 2006 21:58

Hej

Installationpaketet för 2.0 är nu uppdaterat (obs ej ny version).
- Skriver rätt version av kftp.ocx så man inte måste inst. StatLink123 först.
- GT 8 och GT 9 nu på rätt plats in Pulse vy.

Har verifierat att det funkar i Win 98.

Arbetar på 2.1.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Peter » Sat Dec 30, 2006 15:13

2.01 finns nu för nerladdning

2.0.1
' Fixat sökvägar för Bildfiler
' Tagit bort separat disable från Interface
' Förbättrat Textpositionering i pulse vyer
' Fixat Overflow bugg med Linjegraf vid mycket data.
' Fixat legenden i Graf vy så den tas med vid bildtagning.
' Auto val av decimaltecken för Linegraph
' Visar varning ifall tomt i Linjediagram
' Gjort objekten i Pulse vy klickbara, Graf för dagen visas
' Nytt Pulse objekt, Status LED samt ny ROOM bild

Gott nytt år!

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Peter K » Sun Dec 31, 2006 12:18

Får runtime error (52) även i senaste versionen. Dock sparades förbrukningen innan crashen.
Kör win 2000.
IVT Greenline HT+ E9
1 1/2 plans byggt 1929. Om och tillbygt 1965. Beläget i Stuvsta, Huddinge. ca 230 kvm.
Rapport http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... ew=Rapport
Peter K
Junior
 
Posts: 26
Joined: Mon Apr 10, 2006 11:58

Postby kalsket » Sun Dec 31, 2006 14:03

Runtime error here as well with 2.0.1 but not with 2.0.0

But had problem with pulse view, program claims that it can't find IVT.jpg even though it is there and had been \"working\".
Carrier 30NQE11
kalsket
Nykomling
 
Posts: 7
Joined: Sun Dec 31, 2006 13:59
Location: Finland

Postby Peter » Sun Dec 31, 2006 14:31

Var får ni runtime error?
Är det direkt programmet startar eller efter en viss tid, hur länge?


/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby cul8 » Sun Dec 31, 2006 15:46

Fungerar fint här, Tackar Peter.

Gillar verkligen att objekten i Pulse vy är klickbara.

/C

(Bara som info: har kvar att objekt inte uppdaterar om de är för många)
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Peter » Sun Dec 31, 2006 16:14

Hej cul8

Jag har försökt provocera fram det problem du har med att uppdatering stannar. Kört med din vy in flera dagar men får inga problem.

Kan du ge mig mer info, Operativsystem tex.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby cul8 » Sun Dec 31, 2006 17:32

Hej Peter:

Win2k
5.00.2195
Service Pack 4

Compaq EVO N610 1.80GHz 1GB ram

Behöver inte vänta på det, kommer direkt. Kommer inte ihåg om GT3x var aktiverad i det jag skickade eller inte. Om den är med så uppdateras inte, tar jag bort den så fungerar det.

Gott nytt år!

/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Hille » Sun Dec 31, 2006 19:40

Dags igen :D
Snygg bild på \"Room view\", dock inte min typ av staket utanför fönstret, men det kanske går att ändra i nästa version :wink: .

Nåväl... Efter mina första försök märker jag detta. Kanske är jag som missat något...

Lyckas inte få fram något linjediagram. Får följande felmeddelande trots att jag bara har en ruta förbockad.
http://dukning.se/error/statlink201_error_1.jpg

Efter ett tag (några sekunder) kommer också detta meddelande.
http://dukning.se/error/statlink201_error_2.jpg

Märkte också att det skiljer en den mellan de två vyerna.
Bara en temperatur som är likadan. Dessutom lyser lampan för kompressor i Room view, trots att den står still...

Bifogar såklart en länk...
http://dukning.se/error/statlink201_error_3.jpg

Den uppdateras om jag går in i edit-läge.
User avatar
Hille
Stamgäst
 
Posts: 85
Joined: Tue Sep 19, 2006 20:01
Location: Gävle

Postby Tommy200 » Mon Jan 01, 2007 08:02

Runtime error with 2.0.1

run time error ´13´ type mismatch
SW does not even start

xp with latest fixes; Thinkpad 600...
_________________
Tommy200
Junior
 
Posts: 29
Joined: Wed Mar 22, 2006 06:36
Location: FINLAND

PreviousNext

Return to Installation och konfiguration av StatLink

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron