Buggar i Statlink

Frågor kring om hur man installerar och konfigurerar Statlink.

Moderator: Peter

Re:

Postby Tommy200 » Mon Jan 01, 2007 08:22

cul8 wrote:Här finns bilder som är tagna 21:55, 21:56 och 21:57

http://picasaweb.google.com/cul8calle/Statlink20

/C


Hej Cul8,

Hur kopplar man 2 st. rumstemp sensoren till system i husdata och pump ???

Jag har 11 E HT+

>>> Använder GT3x som Rumgivare

Jag har GT3x i bruk men inte GT3 ( pump är 11E)
Är det möjligt att använda GT3:n som rumsgivare ??
Var finns kopplingen GT3 i 11 E ?

GT4 är redan i shuntbruk
GT5 pä övre våning
Tommy200
Junior
 
Posts: 29
Joined: Wed Mar 22, 2006 06:36
Location: FINLAND

Re:

Postby Raitsa » Mon Jan 01, 2007 10:53

Tommy200 wrote:Runtime error with 2.0.1

run time error ´13´ type mismatch
SW does not even start


The very same prob here too, XP with SP2 & all the latest security fixes.
User avatar
Raitsa
Nykomling
 
Posts: 9
Joined: Sun Oct 01, 2006 08:09
Location: Kirjala, Finland

Re:

Postby cul8 » Mon Jan 01, 2007 11:52

Tommy200 wrote:
cul8 wrote:Här finns bilder som är tagna 21:55, 21:56 och 21:57

http://picasaweb.google.com/cul8calle/Statlink20

/C


Hej Cul8,

Hur kopplar man 2 st. rumstemp sensoren till system i husdata och pump ???

Jag har 11 E HT+

>>> Använder GT3x som Rumgivare

Jag har GT3x i bruk men inte GT3 ( pump är 11E)
Är det möjligt att använda GT3:n som rumsgivare ??
Var finns kopplingen GT3 i 11 E ?

GT4 är redan i shuntbruk
GT5 pä övre våning


Hur:
Kopplar in en givare på en ledig externingång och avtiverar den inte i Service meny. Sen aktiverar man den givaren i StatLink.ini, jag har även get den nytt namn.
Lexus har fin information om givare http://www2.husdata.se/forum/viewtopic.php?p=521#521

GT3 vet jag inte om det går, ska titta senare om jag hittar en inkopplingspunkt i pannan. NTC motståndet kostar en tia på Elfa så det kan vara värt att prova.

/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Peter » Mon Jan 01, 2007 12:15

New version StatLink 2.0.2

Fixing one problem and that is the Runtime error 13 for those who are not using , as decimal separator. For example Finnish users.

Please. If you have any problems, rename your current StatLink directory (for backup purposes) and then install the new version. It could be a problem to just install over the previous version.

Hille.
Dina problem kan jag inte återskapa.
Prova att döpa om din StatLink katalog och installera om på nytt.
Annars kontakta mig via mail för fortsatt felsökning.


cul8.
Jag har testat åt alla håll och kanter utan att heller finna detta problem. Vi får se ifall flera rapporterar samma och man kan finna något samband.

/Peter
Last edited by Peter on Mon Jan 01, 2007 13:08, edited 1 time in total.
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Hille » Mon Jan 01, 2007 13:06

Ok, tack Peter.

Eftersom jag inte kollar speciellt ofta på bilden på den datorn med statlink så är det inte något större bekymmer för mig om det inte fungerar. Är nöjd med husdata.se och den informationen som finns där. :D
User avatar
Hille
Stamgäst
 
Posts: 85
Joined: Tue Sep 19, 2006 20:01
Location: Gävle

Re:

Postby Raitsa » Mon Jan 01, 2007 15:23

Peter wrote:New version StatLink 2.0.2

Fixing one problem and that is the Runtime error 13
/Peter


Thanks Peter, all running ok now here with 2.02 :P
User avatar
Raitsa
Nykomling
 
Posts: 9
Joined: Sun Oct 01, 2006 08:09
Location: Kirjala, Finland

Postby cul8 » Mon Jan 01, 2007 19:17

Oki Peter,

Gör inget för mig heller, man tittar inte så ofta på Pulse view. Ska fortsätta att försöka hitta mer info.

/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Peter » Mon Jan 01, 2007 21:37

Hej cul8

Skicka mig din Pulse1.xml, Bilden, settings.xml och statlink.ini igen så får jag testa åter. Får inga problem med det du skickade sist.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Tommy200 » Mon Jan 01, 2007 22:22

>>> GT3 vet jag inte om det går, ska titta senare om jag hittar en inkopplingspunkt i pannan.

Finns det GT3 kopplings punkt på kortet i HT+ E modellen ?

edit 00:00
nu funkar det igen utan type mismatch.
GT3x ritar inte temperatur i schematic view.
Last edited by Tommy200 on Mon Jan 01, 2007 23:01, edited 1 time in total.
Tommy200
Junior
 
Posts: 29
Joined: Wed Mar 22, 2006 06:36
Location: FINLAND

Postby Peter » Mon Jan 01, 2007 22:33

Hej.

Ja i en E modells ska det finnas ett givaruttag ledigt för GT3.
Däremot tror jag inte det är skruvplint utan en kontakt på samma kort där Service uttaget är.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Tommy200 » Tue Jan 02, 2007 06:49

StatLink 2.0.2

stalink report selector modul

error: max 13 can be displayed in graph.

Jag försökte välja bara 1 st.
Tommy200
Junior
 
Posts: 29
Joined: Wed Mar 22, 2006 06:36
Location: FINLAND

Postby Peter » Tue Jan 02, 2007 09:15

Hej Tommy.

Denna bugg är tillrättad. Problemet kommer om du har mer än 13 aktiva objekt i listan så går det inte visa alls.

Jag vänter ett par dagar med att lägga ut en ny version ifall det är fler fel jag finner och kommer att rätta till dess.

Ha det.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Re:

Postby Peter K » Tue Jan 02, 2007 14:31

Peter wrote:Var får ni runtime error?
Är det direkt programmet startar eller efter en viss tid, hur länge?


/Peter


Det är olika men aldrig direkt vid start av Stat Link. Kan gå veckor mellan felen så det kan ju lika gärna vara min gamla PC som krånglar. Ska se om event logen i Windows ger något.
IVT Greenline HT+ E9
1 1/2 plans byggt 1929. Om och tillbygt 1965. Beläget i Stuvsta, Huddinge. ca 230 kvm.
Rapport http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... ew=Rapport
Peter K
Junior
 
Posts: 26
Joined: Mon Apr 10, 2006 11:58

Postby cul8 » Tue Jan 02, 2007 20:42

Peter!

Kan inte förklara, citerar Hasse o Tage \"de ä nå elektriskt med de..\"

Installerade 2.02, kopplade in SO från elmätaren, gjorde om Puls1.xml så att den visar ON och Larm LED och på test la in GT3x och se nu fungerar uppdatering av Pulse bilden :)

Nu har jag en ny petitess:
GT1 temperatur i Pulse bilden blir texten röd! Samt en av LED texterna blir understruken.
Tar jag bort Larm eller ON LED, blir GT1 svart, hmmm..

Jag får också Error: Max 13... vid försök att skapa en Linjediagram med enbart en eller några objekt på listan.


/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Peter » Wed Jan 03, 2007 10:33

Jag låser detta ämne eftersom jag är väldigt osäker i vilken version av StatLink som felanmälningarna gäller.
Jag öppnar ett nytt som gäller ver. 2.0.2 och senare.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Previous

Return to Installation och konfiguration av StatLink

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron