Buggar i Statlink

Frågor kring om hur man installerar och konfigurerar Statlink.

Moderator: Peter

Buggar i Statlink

Postby Hille » Fri Dec 22, 2006 15:37

Hej Peter!

Har precis installerat Statlink 2.0 och det känns redan som om det är ett stort steg i rätt riktning. :D

Gick fint att ändra bilden som jag ville ha den. Lite klickande innan jag kom på hur det fungerade, sedan gick det fint! :D

Tänkte dock meddela den lilla bugg jag hittat!

Jag installerade Statlink i en katalog som heter C:\\statlink20\\ (alltså inte standardkatalogen) det förde med sig att reports-menyn inte fungerade eftersom Statlink inte hittade bilderna. När jag lade till katalognamnet framför filnamnet i \"Pulse view\" i Settings fungerade det dock.

God jul!
Last edited by Hille on Sun Dec 31, 2006 19:42, edited 1 time in total.
User avatar
Hille
Stamgäst
 
Posts: 85
Joined: Tue Sep 19, 2006 20:01
Location: Gävle

Postby PerM » Fri Dec 22, 2006 16:25

Jag installerade till standard katalogen, men den hittar ändå inte bilden. Detta, tillsammans med ovanstående beskrivning får mig att tro att \"current directory\" används när filen ska laddas...ett fel som jag själv gjort många gånger :)

Ska prova att ange hela sökvägen eftermiddagen.
IVT Greenline HT+ C6 Installerad Augusti 2006
http://www.pmalmberg.com
Arbetar som systemingenjör/programmerare med inbyggda system
PerM
Stamgäst
 
Posts: 81
Joined: Thu Sep 07, 2006 16:23
Location: Vallentuna, norr om Stockholm

Postby cul8 » Fri Dec 22, 2006 22:16

Installerade på ny PC med W2k och fick problem med en dll:
\"Error 374 problem loading VB.Usercontrol......\"

Installerade 1.23 och 2.0 över den så var det borta.

I Puls1.xml som finns med installationen är GT8 och 9 förväxlade.

Eftersom jag använder GT4 med egen givare för att logga verklig Framledning Rad. och GT3x för att logga Inne Temp. i nedre våningsplan så har jag gjort om xml för att visa detta.
Har även kastat om GT8/9 och flytta om lite.

Eftersom man inte kan bifogar filer så lägger jag min xml under. har formatera den lite för att kunna hantera den i wordpad. (hmmm.. tabbar kommer inte med här!)

Förslag När man skapar Graf (Linje Diagram) så borde skala och delvärden för värde axeln vara i heltal.

/C


Edit:

tagit Puls1.xml eftersom hela texten kommer inte med, skicka pm med mail adr så postar jag min puls.xml
/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Peter » Sat Dec 23, 2006 00:06

Hille / Per.

Ja jag hade lite strul med bildkatalogen när jag gjorde installationpaketet och trodde jag fått till det men tydligen inte. Ska kolla på det igen.

cul8
Jag ska kolla ifall någon fil saknas som ligger 1.23
Du ska INTE redigera xml filerna i någon editor.
Settings.xml sätts upp ifrån File->Settings menyn i statlink
Pulse1.xml och Pulse2.xml sätts upp ifrån Pulse View editor (Dubbelklicka på bilden i Pulse vyn)
Jag ska kolla på omkastningarna av givarna och rätta till det.

Angående grafen så är den inte fullkomlig ska titta på din synpunkt ang. skalningen.

Per jag kanske skulle ha behållit inställningarna i registret :)

Tack för alla synpunkter, forstätt med det.
Nu ska jag fortsätta kvällen med implementationen av Thermia kommunikationen...

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Re:

Postby PerM » Sat Dec 23, 2006 11:34

Peter wrote:
Per jag kanske skulle ha behållit inställningarna i registret :)

/Peter


Jag antar att du menar .ini-filen.... Hur som helst så har jag provat att ange hela sökvägen för bakgrundsbilden och då funkar det.
IVT Greenline HT+ C6 Installerad Augusti 2006
http://www.pmalmberg.com
Arbetar som systemingenjör/programmerare med inbyggda system
PerM
Stamgäst
 
Posts: 81
Joined: Thu Sep 07, 2006 16:23
Location: Vallentuna, norr om Stockholm

Postby Peter » Sat Dec 23, 2006 12:58

Hej Per.

Nä jag menade bara att jag först hade lagt alla inställningar i registret typ Setting och Pulse men då ändrade jag det till XML filer istället och det är ju bra förrutom att användare hittar dom och börjar redigera dessa och det kan ge problem.

/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby cul8 » Sat Dec 23, 2006 13:30

Peter,

Det går lika lätt att hitta dom i Registret :)

Provade allt utom att dubbelklicka på en tom yta, fin editor förresten!

Nu fattas bara att få den att skickar Email, fungerar inte med samma inställningar som i .ini filen. Nu är det jul och hinner inte leta vidare, tar tag i det efter julafton!

God jul på er

/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Peter » Sat Dec 23, 2006 15:54

Ok.

Email funkar det är nog bara en konfigurationsfråga. (kör den själv)

Kommer också själv ligga lite lågt några dagar nu.
God Jul!

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Peter K » Mon Dec 25, 2006 21:02

Jag får den inte att visa några värden för GT3x, visar bara -48.3 trotts att den är aktiverad i .ini filen däremot visas det i sensor table.
IVT Greenline HT+ E9
1 1/2 plans byggt 1929. Om och tillbygt 1965. Beläget i Stuvsta, Huddinge. ca 230 kvm.
Rapport http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... ew=Rapport
Peter K
Junior
 
Posts: 26
Joined: Mon Apr 10, 2006 11:58

Postby Peter » Mon Dec 25, 2006 21:46

Hej.

Jag har inte hunnit uppdatera manualen ännu men detta funkar lite anorlunda nu.

Gör såhär.

-Tag fram Pulse bilden.
-Dubbelklicka på bilden för att gå in i EDIT läge.
-Klicka på den blåa cirkeln vid VV temp
-Ändra \"Bind to SysID\" till 11 som är GT3x
-Klicka OK och sedan dubbelcklickar du på bilden igen för att spara.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Peter K » Mon Dec 25, 2006 23:02

Cooolt det funkar ju :D

God Jul föresten och tack för en suverän produkt.
IVT Greenline HT+ E9
1 1/2 plans byggt 1929. Om och tillbygt 1965. Beläget i Stuvsta, Huddinge. ca 230 kvm.
Rapport http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... ew=Rapport
Peter K
Junior
 
Posts: 26
Joined: Mon Apr 10, 2006 11:58

Postby cul8 » Wed Dec 27, 2006 23:36

Det händer ibland att Puls bilden inte uppdaterar, ligger fryst och visar inte ny information. Det händer sällan och kan inte riktigt avgöra en orsak eller när det händer

StatLink fungera, kan byta till dom olika fönster och verkar fungera på alla sätt. Om jag stänger Puls fönster och öppnar igen eller går in i \"edit\" läge så uppdateras all information och därefter fungerar det!

Några andra som sett samma sak?

Här finns bilder som är tagna 21:55, 21:56 och 21:57 där jag har gått in i edit läge 21:56.
http://picasaweb.google.com/cul8calle/Statlink20

/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Peter » Thu Dec 28, 2006 00:23

Hej.

Jag har nu kört Statlink några dagar utan att starta om den och jag har inte upplevt detta problem ännu. Jag ska kolla i koden om det finns något läge då den kan sluta uppdatera.

Fin modifiering av bilden förresten... :)


/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Hille » Thu Dec 28, 2006 14:45

Har upplevt samma sak som cul8 jag också.
Jämförde med den sida jag har på min egen server som uppdateras av Statlink varje minut och som har andra värden än Statlinks eget fönster har. Verkar som sagt som Statlink ligger lite efter.

Uppdateras som sagt efter en vända i edit-läge. Gäller även växelventilen.
User avatar
Hille
Stamgäst
 
Posts: 85
Joined: Tue Sep 19, 2006 20:01
Location: Gävle

Postby cul8 » Thu Dec 28, 2006 15:21

Provat lite mer, har samma på den gamla datorn med Win98.

När jag tar bort en Temp givare, tex GT3x, så fungerar Puls förstret igen med uppdateringar...

En annan observation: när den \"inte fungerar\" och jag går in i Edit läge så tänds dom blåa cirklar på enbart ca hälften av givarna, när man klickar OK för att gå in i Edit så kommer resten av dom blåa cirklarna. När jag tar bort GT3x och det fungerar så tänds alla små blåa cirklar på en gång.

/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Next

Return to Installation och konfiguration av StatLink

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron