Givare: Extra givare för valfri användning (Rego6xx)

Instruktioner som visar hur du hanterar olika interface samt tips kring hårdvara

Moderator: Peter

Givare: Extra givare för valfri användning (Rego6xx)

Postby Peter » Wed Jun 13, 2007 14:49

Det flesta av er som har en Rego 6xx reglerdator har möjlighet att koppla in extra givare för att få ut temperaturer från valfria ställen.
Det kan tex. vara en extra utegivare, Framledningtemp, extra rumsgivare om man har flera våningar, eller annat.

Var ska jag koppla in givarna?

Om du har en pump med intern VV tank så har du GT3x ledig för annat och om du har extern tank har du GT3 ledig.
GT4 Framledning används inte heller så ofta så den kan man då utnyttja för annat.

Det viktiga är att INTE aktivera (bekräfta) givarna i Regon så de används av regleringen. Då kan det bli lite tokigt. Men för att bekräfta så krävs ett aktivt handgrepp av dig i servicemenyn så det händer inte av misstag.

Öppna fronten på värmepumpen och koppla in givarkabeln till en av plintarna.


Image

Bilden visar plintarna för GT3x och GT4.

Hur aktiverar jag givarna i StatLink?

Exempel för att aktivera GT4 som du kopplat till att mäta tempen i Kylskåpet.

Följande behöver ändras i StatLink

Arkiv >Inställningar >Mon. objects

Dubbelklicka på ID 4 (GT4) och aktivera genom att klicka i kryssrutorna.
Spara och starta om StatLink

Nu är givaren aktiverad och den heter \"Framledning Rad GT4\" vilket är felaktigt då den visar kylskåpstempen.
För att ändra namn går du in i din StatLink katalog och öppnar filen Svenska.lng i Notepad. Under sektionen [Monitored_Objects] finner du GT4 och kan döpa om den till \"Kylskåp GT4\"
Spara filen och starta upp StatLink

Nu kan du t.ex skapa ett objekt i Pulsevyerna eller skapa rapportmallar med din nya givare.

Hur får jag tag i givarna?
http://www.elfa.se
Art nr: 60-260-25
Kostar några få kronor.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Erik-NA » Sun Dec 09, 2007 17:57

Funkar detta med Rego 800 också? Har nämligen en volymtank på 100l inkoppad på framledningen. Skulle vara bra att få med den temperatur som verkligen går ut i värmekretsen.
IVT Optima 600 med 290 A/W, installerad i juni 2007 i ett 2-planshus på 127kvm i Karby, norr om Stockholm.
Erik-NA
Nykomling
 
Posts: 5
Joined: Sun Dec 09, 2007 11:51

Postby Peter » Sun Dec 09, 2007 21:06

Ja det gör det så länge din Optima eller 290 har något ledigt givaruttag.
I regel har 290:n 2st lediga uttag på plint Ai5 och Ai6.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby arnold » Sat Dec 29, 2007 18:12

Hvor er placeringen af panel hvor giver tilsluttes på IVT Greenline HT+ 6 og hvordan kommer man til panel ?
arnold
 
Posts: 1
Joined: Thu Dec 27, 2007 10:39

Re: Givare: Extra givare för valfri användning (Rego6xx)

Postby annerborn » Wed Jan 02, 2008 08:57

Peter wrote:
Hur får jag tag i givarna?
http://www.elfa.se
Art nr: 60-260-25
Kostar några få kronor.

/Peter


Detta låter precis som det jag är på jakt efter. Jag skulle nämligen vilja logga innetemp på boplanet och källarplanet, men har ingen rumsgivare idag. Tre små frågor bara:

1. Vad skall man ha för kabel?
2. Måste man kalibrera sensorn?
3. Hur lång kabel kan man ha? Jag misstänker att lång kabel ger större motstånd genom "kabel till sensor -> sensor -> kabel tillbaka till VP". Detta borde väl ge felaktiga värden, eller? Jag är lite novis på sånthär

mvh, Nicke
annerborn
 
Posts: 2
Joined: Tue Jan 01, 2008 17:03

Postby Peter » Wed Jan 02, 2008 09:57

Hej.

Kabel
http://www.biltema.se/products/product. ... emId=89217
Eftersom detta är en fyraledare och du bara behöver 2 ledare
så kan du vira ihop kablarna två och två. Då minskar du motståndet och det ger bättre noggrannhet vid långa kablar.

Du kan kalebrera sensorn i StatLinks loggning men inte i Rego:n.

Jag har testat med ca 25 meter och det ger ca 0.3 graders lägre temp jämfört med givare kopplat direkt utan kabel.

/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby peterp » Thu Jan 03, 2008 09:58

Är det möjligt att använda temperaturgivaren som rumsgivare i Rego om den är placerad på rätt plats i huset och ansluten till rätt skruvplint (GT5)?
peterp
Nykomling
 
Posts: 3
Joined: Fri Nov 23, 2007 21:46

Postby Peter » Thu Jan 03, 2008 19:29

Du kan med fördel använda givare kopplad till GT5 som rumsgivare.
Elfa-givaren är av fullgod kvalitet för detta ändamål.

/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå


Return to Guider - Inkoppling

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron