Page 1 of 1

Ansluta S0 till Comport

PostPosted: Tue Apr 11, 2006 21:35
by Göran
Hej, tänkte så klart försöka få ihop elmätarns S0 med en comport för att testa nya elfunktionen i ver 1.2.1.

Får inget liv i den i Statlink. Använder comport (com2) i instickskort. den har ej funkat för statlinkinterfacet (som sitter i com1 på moderbordet), men här ska man bara räkna pulser, så det borde gå ?

Mäter +11,5 v mellan pinne 4 och 6. Bör det gå att testa funktionen direkt vid comporten genom att slå ihop tråderna lite 'pulsregelbundet' tro?
Jag vet ju inte om problemet är datorn eller mina skarvar eller elmätarn.

Hur kvickt reagerar statlink om det kommer in pulser ?

jag får f.ö. bara upp en elmätardisplay (försöke aktivera båda, för att testa pinne 6 med .... )

Tacksam för tips.... / Göran

PostPosted: Tue Apr 11, 2006 22:09
by Göran
Hittat felet ..... Beslöt dubbelkolla pinnar och kabler och hade så klart lyckats 'spegelvända' kontakten när jag tog ut vilka pinnar jag skulle ha, så en var fel.... (jobbar med en avklippt Com-kabel). Nu händer det betydligt mer (inställningarna verkar ej ok än, men jag är på spåret .... )

PostPosted: Wed Apr 12, 2006 07:14
by Peter
Intressant.

Fortsätt gärna rapportera dina framsteg med Elmätarfunktionen.

/P