Ansluta S0 till Comport

Frågor kring inkoppling av elmätare

Moderator: Peter

Ansluta S0 till Comport

Postby Göran » Tue Apr 11, 2006 21:35

Hej, tänkte så klart försöka få ihop elmätarns S0 med en comport för att testa nya elfunktionen i ver 1.2.1.

Får inget liv i den i Statlink. Använder comport (com2) i instickskort. den har ej funkat för statlinkinterfacet (som sitter i com1 på moderbordet), men här ska man bara räkna pulser, så det borde gå ?

Mäter +11,5 v mellan pinne 4 och 6. Bör det gå att testa funktionen direkt vid comporten genom att slå ihop tråderna lite 'pulsregelbundet' tro?
Jag vet ju inte om problemet är datorn eller mina skarvar eller elmätarn.

Hur kvickt reagerar statlink om det kommer in pulser ?

jag får f.ö. bara upp en elmätardisplay (försöke aktivera båda, för att testa pinne 6 med .... )

Tacksam för tips.... / Göran
Göran
Junior
 
Posts: 17
Joined: Wed Mar 15, 2006 22:47
Location: Täby, Stockholm

Postby Göran » Tue Apr 11, 2006 22:09

Hittat felet ..... Beslöt dubbelkolla pinnar och kabler och hade så klart lyckats 'spegelvända' kontakten när jag tog ut vilka pinnar jag skulle ha, så en var fel.... (jobbar med en avklippt Com-kabel). Nu händer det betydligt mer (inställningarna verkar ej ok än, men jag är på spåret .... )
Göran
Junior
 
Posts: 17
Joined: Wed Mar 15, 2006 22:47
Location: Täby, Stockholm

Postby Peter » Wed Apr 12, 2006 07:14

Intressant.

Fortsätt gärna rapportera dina framsteg med Elmätarfunktionen.

/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå


Return to Elmätare, inkoppling

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron