Page 1 of 1

Hur gör jag för att läsa av min blink pulser

PostPosted: Thu Jan 25, 2007 17:18
by Mikael
Har fått en ny elmätare en Enermet modell E120Lt
10 000 imp/kwh S0-ingångarna är ploberade.
Hur ska jag göra för att kunna logga denna?

Mikael

http://www.enermet.com/sv/metering/fact ... eet_SE.pdf

PostPosted: Sun Jan 28, 2007 12:07
by cul8
Är du någorlunda händig på elektronik så kan du få schema på hur mitt \"öga\" är löst, har inte provat med 10000 imp/kWh och tror inte det ska vara några problem.

/C

PostPosted: Sun Jan 28, 2007 14:28
by Mikael
Det vore snält.

PostPosted: Sun Jan 28, 2007 17:30
by PerM
En kopia till mig också tack! :)

PostPosted: Sun Jan 28, 2007 22:03
by cul8
PM på väg, saknar ett Email adr.

/C

PostPosted: Mon Jan 29, 2007 06:09
by Hille
Skulle vara kul att få ett schema, så jag har nå't att göra :oops:

Tackar på förhand! :D

PostPosted: Mon Jan 29, 2007 07:11
by Peter
10.000 pulser per kwh kommer inte att funka bra. Det sätter stor press på datorn och pulser kommer missas och cpu lasten blir hög.
Det bör vara en prescaler mellan som skalar ner till 1000 pulser om det ska funka bra.

/Peter

PostPosted: Mon Jan 29, 2007 07:50
by Hille
På min mätare är det olika antal pulser på blink och pulsutgång...
Blev lite förvirrad när jag fick en skum effektförbrukning på Statlink. :D

1000p/kWh på blink och 500p/kWh på puls.

PostPosted: Mon Jan 29, 2007 09:00
by Mikael
Okej.
Hur går jag vidare med detta?
Måste erkänna att det var några år sen (10) sen jag tolkade en el ritning.
Har för mig att Petar hade nått för försäljning på G stämmer detta?

/Mikael

PostPosted: Tue Jan 30, 2007 10:20
by kalsket
En kopia till mig också tack! :D

teppo.kalske@iki.fi

Re: Hur gör jag för att läsa av min blink pulser

PostPosted: Sat Aug 17, 2013 10:55
by emmet
Jag tar gärna en kopia på din lösning.

Just nu har jag beställt komponenter enligt denna:
http://www.techtrade.se/sv/emc-schematics.asp, komponentkostnad drygt 6 kr på Elfa... :)