Hur gör jag för att läsa av min blink pulser

Frågor kring inkoppling av elmätare

Moderator: Peter

Hur gör jag för att läsa av min blink pulser

Postby Mikael » Thu Jan 25, 2007 17:18

Har fått en ny elmätare en Enermet modell E120Lt
10 000 imp/kwh S0-ingångarna är ploberade.
Hur ska jag göra för att kunna logga denna?

Mikael

http://www.enermet.com/sv/metering/fact ... eet_SE.pdf
Mikael
Junior
 
Posts: 14
Joined: Tue Oct 03, 2006 08:10
Location: Skara

Postby cul8 » Sun Jan 28, 2007 12:07

Är du någorlunda händig på elektronik så kan du få schema på hur mitt \"öga\" är löst, har inte provat med 10000 imp/kWh och tror inte det ska vara några problem.

/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Mikael » Sun Jan 28, 2007 14:28

Det vore snält.
Mikael
Junior
 
Posts: 14
Joined: Tue Oct 03, 2006 08:10
Location: Skara

Postby PerM » Sun Jan 28, 2007 17:30

En kopia till mig också tack! :)
IVT Greenline HT+ C6 Installerad Augusti 2006
http://www.pmalmberg.com
Arbetar som systemingenjör/programmerare med inbyggda system
PerM
Stamgäst
 
Posts: 81
Joined: Thu Sep 07, 2006 16:23
Location: Vallentuna, norr om Stockholm

Postby cul8 » Sun Jan 28, 2007 22:03

PM på väg, saknar ett Email adr.

/C
cul8
Junior
 
Posts: 45
Joined: Tue Nov 28, 2006 21:22

Postby Hille » Mon Jan 29, 2007 06:09

Skulle vara kul att få ett schema, så jag har nå't att göra :oops:

Tackar på förhand! :D
User avatar
Hille
Stamgäst
 
Posts: 85
Joined: Tue Sep 19, 2006 20:01
Location: Gävle

Postby Peter » Mon Jan 29, 2007 07:11

10.000 pulser per kwh kommer inte att funka bra. Det sätter stor press på datorn och pulser kommer missas och cpu lasten blir hög.
Det bör vara en prescaler mellan som skalar ner till 1000 pulser om det ska funka bra.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Hille » Mon Jan 29, 2007 07:50

På min mätare är det olika antal pulser på blink och pulsutgång...
Blev lite förvirrad när jag fick en skum effektförbrukning på Statlink. :D

1000p/kWh på blink och 500p/kWh på puls.
User avatar
Hille
Stamgäst
 
Posts: 85
Joined: Tue Sep 19, 2006 20:01
Location: Gävle

Postby Mikael » Mon Jan 29, 2007 09:00

Okej.
Hur går jag vidare med detta?
Måste erkänna att det var några år sen (10) sen jag tolkade en el ritning.
Har för mig att Petar hade nått för försäljning på G stämmer detta?

/Mikael
Mikael
Junior
 
Posts: 14
Joined: Tue Oct 03, 2006 08:10
Location: Skara

Postby kalsket » Tue Jan 30, 2007 10:20

En kopia till mig också tack! :D

teppo.kalske@iki.fi
Carrier 30NQE11
kalsket
Nykomling
 
Posts: 7
Joined: Sun Dec 31, 2006 13:59
Location: Finland

Re: Hur gör jag för att läsa av min blink pulser

Postby emmet » Sat Aug 17, 2013 10:55

Jag tar gärna en kopia på din lösning.

Just nu har jag beställt komponenter enligt denna:
http://www.techtrade.se/sv/emc-schematics.asp, komponentkostnad drygt 6 kr på Elfa... :)
emmet
 
Posts: 1
Joined: Fri Aug 16, 2013 18:43


Return to Elmätare, inkoppling

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron