RS232 ASCII?

Diskussion och frågor kring hur man installerar Rego6xx interfacet

Moderator: Peter

RS232 ASCII?

Postby barre » Sun Oct 08, 2006 15:58

Tjena Peter.

googlade runt lite efter dokumentation på serviceporten på min nyinstallerade IVT bergvärmepump och hittade husdata.se.

så, istället för att tillverka ett interface själv tänkte jag att jag skulle köpa ditt . Eftersom jag hemma inte kör något annat än linux så kan jag inte nyttja ditt windows baserade StatLink program. Därför undrar jag om du har valt att köra ACSII som kommunikation mellan dator och interface (PIC?).

Om så är fallet, finns det någon chans att man skulle kunna få ta del av kommandolistan?

resten av jobbet gör jag själv i PHP..

Tack på förhand
barre
 
Posts: 2
Joined: Sun Oct 08, 2006 15:47

Postby Peter » Sun Oct 08, 2006 18:48

Hej.

Du kan kanske göra som andra som kör Linux och använda VMware?

Jag har ingen avsikt att lämna ut protokollet då jag själv fått arbeta ganska hårt för att lista ut detta. Men jag kan nämna att protokollet är binärt (ej ASCII) och kräver en applkation som samtidigt är felotolerant och autokorrigerande (Då Regon inte alltid svarar det som man önskar) samt att den inte lastar Regon för frekvent med kommandon då regleringen kan påverkas på grund av slö processor i Regon.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby barre » Sun Oct 08, 2006 21:51

Ok.. då vet jag..

Vmware blir det dock inte, vill inte köra windows..

Tack ändå.
barre
 
Posts: 2
Joined: Sun Oct 08, 2006 15:47


Return to Rego6xx interface H10 (IVT, Autotherm , Carrier)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron