Bugg?

Förklara ditt problem om det inte passar någon av kategorierna ovan.

Moderator: Peter

Bugg?

Postby CC » Tue Apr 18, 2006 21:33

Peter, som du vet så har jag roat mig med att koppla in båda elmätaringångarna till samma elmätare. Häromdagen när solen sken ute & blommorna började spira så roade jag mig med att sitta i källaren & stirra på dina elmätare.
Till min förvåning visade dom olika effektförbrukning för stunden. Totalerna var de samma & jag har inte sett det igen sen dess. Kan det vara ditt spikfilter som spökar? Eller möjligtvis min slöa dator som inte hinner generera events (använder du såna, eller pollar du? ) tillräckligt fort på IRQ händelserna? Jag vet inte, tyckte bara att du borde veta om det.
/CC
User avatar
CC
Junior
 
Posts: 16
Joined: Tue Mar 21, 2006 06:23
Location: Stockholm

Postby Peter » Thu Apr 20, 2006 06:16

Nej jag använder event och mäter tiden mellan två events för att få fram aktuell effekt. Jag kommer att göra denna lite bättre senare så att displayen visar watt baserat på ett antal mätningar istället för en. Detta gör displayen mindre orolig om datorn skulle gå tungt och därigenom inte genererar events exakt på millisekunden.

Spikfiltret ignorerar inkomna pulser som har orimligt kort tid mellan sig baserat på Min tid melan pulserna för den huvudsäkring du har.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå


Return to Övrig support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron