StatLink 1.2.0

Har du förlag på ny eller förändrad funktionalitet i StatLink? Skriv isåfall en rad eller två här.

Moderator: Peter

StatLink 1.2.0

Postby Peter » Wed Mar 15, 2006 19:47

Tänkte i detta inlägg hålla er informerade om vad som kommer i nya StatLink.

StatLink 1.2.0
-Felvisning i display när tillskott 1 och 2 är aktivt fixat.

-Fixat så att rapportfiler kan sparas med olika namn varje dag (Mode=New).

-Fixat så att backup tas på Intraday var 5:e minut samt att gårdagens data inte kan läsas in för att undvika förlust av data vid oavsiktligt proramstopp.

-Byggt ut Remote Display med ”Lysdioder” samt knappar för Servicemenyn och K2. OBS. De sistnämda är mer på test. Funkar INTE på ver 2.26 men misstänker att man fixat den buggen på senare Rego versioner. Kom med feedback.

-Man kan nu ange säkringsstorleken för sin värmepump statlink.ini. Utökat Elmätaren med en grafisk mätare som visar hur nära man ligger att säkringen smäller...

/Peter
Last edited by Peter on Tue Apr 11, 2006 12:12, edited 2 times in total.
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Lexus » Fri Mar 17, 2006 16:41

Jag skulle vilja att kurvan i \"Conrol curve\" endast visar grundinställningen dvs. inte flyttas av rumsgivaren.

Med eller utan rumsgivare snurrar alltid returtempen lite ovan och lite under kurvan vare sig man har en felaktig grundinställning eller inte.

Om kurvan från grundinställningen alltid ligger fast, och jag har rumsgivare samt \"track movement\" påslagen som visar att returtempen snurrar under kurvan betyder det att grundkurvan är för hög och bör justeras.

Optimera Rego med aktiv rumsgivare?? Ja, kanske!!!

Synpunkter tack.
Lexus
Stamgäst
 
Posts: 59
Joined: Thu Mar 16, 2006 01:00

Postby Peter » Fri Mar 17, 2006 18:28

Jag kan göra en kryssruta så att man kan välja om man vill se kurvan påverkad av rumsgivaren eller inte. Då passar det alla.

/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Lexus » Fri Mar 17, 2006 20:24

Toppen!
Lexus
Stamgäst
 
Posts: 59
Joined: Thu Mar 16, 2006 01:00

Postby CC » Tue Mar 21, 2006 06:47

Jag skulle vilja att den aktiva kurvan skiljer sig i färg från dom gamla kurvorna på control curve sidan. Det kan bli nästan helt svart över hela skärmen vårsolsdagar.
/CC
User avatar
CC
Junior
 
Posts: 16
Joined: Tue Mar 21, 2006 06:23
Location: Stockholm

Postby Göran » Tue Mar 21, 2006 23:53

Man kan naturligtvis önska massa olika varianter och finesser. En enkel variant (ist för kryssrutan) kan vara att grundkurvan har en färg och övriga förskjutna kurvor en annan.

Jag finner att efter ett tag blir historiken så grötig ändå att man vill slå av och på den och börja med en ren bild.

/ Göran
Göran
Junior
 
Posts: 17
Joined: Wed Mar 15, 2006 22:47
Location: Täby, Stockholm

Postby Björn » Wed Mar 22, 2006 09:54

Alla har vi våra funderingar!

Oavsett vilken grundkurva lutningen vi har så går ju alla kurvor genom punkten 20/20. Har man sedan en finjustering så är det ju en parallellförsktning upp eller ner. Alltså är det relativt lätt att (se) uppskatta hur grundkurvan ser ut. Använder man sedan rumsgivare leder ju det också till en parallellförskjutning av kurvan. Här kan det vara mycket svårare att se var man är just nu när Track movement är påslaget.

Tycker därför att det bästa skulle vara att endasst visa aktuell kurva.

Det är ju alltid gratis att önska - Har för mig att max temp för returtempen är 57 gr var fär det kanske skulle vara möjligt att ändra upplösningen för densamma att kanske få en linjedelning på var 5:te gr?

/BS
IVT Greenline HT+ C11 driftsatt 2005-09-01.
Villa 290 kvm Ekerö, Sthlms län.
Min logg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_User=64&H=&View=Rapport
User avatar
Björn
Junior
 
Posts: 22
Joined: Wed Mar 15, 2006 18:55
Location: Ekerö

Postby Peter K » Tue Apr 11, 2006 22:02

Kund 2 och servicemenyn fungerar inte på min pump i alla fall. Texten ändras till kund 2 eller service men sen går den tillbaka till kund 1.
ver 3.05
IVT Greenline HT+ E9
1 1/2 plans byggt 1929. Om och tillbygt 1965. Beläget i Stuvsta, Huddinge. ca 230 kvm.
Rapport http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... ew=Rapport
Peter K
Junior
 
Posts: 26
Joined: Mon Apr 10, 2006 11:58

Postby magnus » Wed Apr 12, 2006 07:58

Jag har samma symptom på ver 3.04.

/Magnus
IVT Greenline HT+ C7 Installerad Nov 2005
magnus
Nykomling
 
Posts: 5
Joined: Thu Mar 16, 2006 08:32
Location: Stockholm

Postby Peter » Wed Apr 12, 2006 09:32

Verkar som denna bugg i Regon även finns på senare versioner.

Felet är följande i Regon.

Om man via knapparna manuellt går in i Service menyn så kommer den automatiskt att återgå till K1 efter typ en timma.

Timern för återgång till K1-menyn återställs inte när man via PC kopplingen aktiverar Service menyn. Så vad som händer är att man går in i menyn men eftersom timern inte återställts, går man tillbaka till K1 omedelbart.

Däremot om du stänger av VP och startar den igen fungerar det med Servicemenyn via PC, EN gång. Sedan är timern körd igen och samma problem kommer åter.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Postby Peter K » Fri Apr 14, 2006 22:53

Blev tvungen att starta om PCn då den tappat nätverkskontakten (trådlöst) Stängde av den med strömbrytaren vilket ska ge en kontrollerad avslutning av Windows(2000) men den mesta av Statlink datan försvann ändå. Visade på endast 6kW förbrukning klockan 23.40 på kvällen.
IVT Greenline HT+ E9
1 1/2 plans byggt 1929. Om och tillbygt 1965. Beläget i Stuvsta, Huddinge. ca 230 kvm.
Rapport http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... ew=Rapport
Peter K
Junior
 
Posts: 26
Joined: Mon Apr 10, 2006 11:58

Re:

Postby pen15en » Sun Apr 16, 2006 12:31

Peter K wrote:Kund 2 och servicemenyn fungerar inte på min pump i alla fall. Texten ändras till kund 2 eller service men sen går den tillbaka till kund 1.
ver 3.05

Jag har ver 3.04 och samma problem. Dock om jag tänder displayen med att trycka på t ex. info sedan tillbaka på VP'n (ej genom datorn) så fungerar det att via datorn aktivera både K2 & I/S-menyerna.

Mvh
pen15en
pen15en
 
Posts: 1
Joined: Sun Apr 16, 2006 12:25

Service,K2

Postby lasse » Wed Apr 19, 2006 07:25

Hej Peter!
Service och K2 funktionerna funkar INTE i Rego 638 ver. 3.05 för kännedom.
lasse
Nykomling
 
Posts: 9
Joined: Fri Mar 24, 2006 17:50
Location: Burträsk Västerbotten


Return to Förslagslådan, Ny funktionalitet

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron