Diskussion kommande ver 1.2.1

Har du förlag på ny eller förändrad funktionalitet i StatLink? Skriv isåfall en rad eller två här.

Moderator: Peter

ODBC koppling

Postby maalse » Thu May 04, 2006 13:24

Jag skulle önska en odbc koppling. Idag loggar jag alla mätare varannan minut till en csv fil, men att kunna få det direkt till en databas vore guld.
maalse
Junior
 
Posts: 18
Joined: Mon Mar 27, 2006 10:13
Location: Motala

Postby Peter » Thu May 04, 2006 14:04

Hej Maalse.

Jag förstår att du och säkert flera andra skulle vilja ha en DB koppling.
Det blir det för många varianter för mig att supporta om man skulle vilja logga till DB av olika slag och i olika format och intervaller. Detta har jag tyvärr svårt att prioritra i nuläget men kanske framöver.

Har du någon, eller känner du någon med programmeringskunskap så är det ganska lätt att göra ett program som ligger och monitorerar utdatafiler från statlink och skriver ner den informationen till DB av önskad typ och i önskat format.

Det finns andra StatLink användare som gjort på det sättet.

/Peter
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Re:

Postby PerM » Sat Sep 23, 2006 12:48

CC wrote:Jo en förbättring vore om splashrutan vid uppstart av programmet stängde sig själv efter en timeout. Startade nyligen om datorn efter ett gäng Pyttemjuk uppdateringar, loggade in & gick därifrån eftersom statlink ligger i autostart...
När jag kom tillbaks ett halvt dygn eller så senare så stog den i husdata splashrutan & väntade på att jag skulle klicka på den med råttan :(


Även jag har problem med splashrutan. Sedan jag lade Statlink i Autostart fastnar programmet tills dess att man klickat på rutan.

Gissningsvis (jag vet ju inte hur du programmerat detta) så störs stängningen då andra program startar samtidigt. Är det så att det skickas ett WM_CLOSE till det för tillfället aktiva fönstret?
IVT Greenline HT+ C6 Installerad Augusti 2006
http://www.pmalmberg.com
Arbetar som systemingenjör/programmerare med inbyggda system
PerM
Stamgäst
 
Posts: 81
Joined: Thu Sep 07, 2006 16:23
Location: Vallentuna, norr om Stockholm

Postby Peter » Sat Sep 23, 2006 15:32

Detta är fixat i nästa version som kommer inom kort.

/P
Driver detta forum samt www.husdata.se med produkter.
Husdata onlinelogg: http://www2.husdata.se/UserInfo.asp?ID_ ... View=Pulse
Stalink logg: http://www2.husdata.se/demo
User avatar
Peter
Site Admin
 
Posts: 364
Joined: Tue Mar 14, 2006 15:30
Location: Piteå

Re:

Postby PerM » Sat Sep 23, 2006 15:59

Peter wrote:Detta är fixat i nästa version som kommer inom kort.

/P


Kanon!
IVT Greenline HT+ C6 Installerad Augusti 2006
http://www.pmalmberg.com
Arbetar som systemingenjör/programmerare med inbyggda system
PerM
Stamgäst
 
Posts: 81
Joined: Thu Sep 07, 2006 16:23
Location: Vallentuna, norr om Stockholm

Ja/Nej fråga på att terminera Statlink

Postby tefte » Tue Sep 26, 2006 12:05

I den nya versionen så skulle det vara bra om man blev tillfrågad om
man verkligen vill avsluta StatLink! Jag har Statlink ofta minimerad och det
är lätt hänt att man råkar trycka på avsluta istf minimera.
Jag kör Statlink som service och då så fortsätter statlink att gå men jag
kommer inte åt några fönster så jag måste avsluta/återstarta servicen!
N 63.50' E 20.28' Kedjehus 120m2 IVT greenline HT+ C6 170m borra
User avatar
tefte
Junior
 
Posts: 10
Joined: Sat Aug 19, 2006 08:37
Location: Täfteå. 10km Ö Umeå

Re: Ja/Nej fråga på att terminera Statlink

Postby PerM » Tue Sep 26, 2006 12:06

tefte wrote:I den nya versionen så skulle det vara bra om man blev tillfrågad om
man verkligen vill avsluta StatLink! Jag har Statlink ofta minimerad och det
är lätt hänt att man råkar trycka på avsluta istf minimera.
Jag kör Statlink som service och då så fortsätter statlink att gå men jag
kommer inte åt några fönster så jag måste avsluta/återstarta servicen!


Ursh, jag hatar sådana rutor :) Kan vi få det konfigurerbart om det implementeras?
IVT Greenline HT+ C6 Installerad Augusti 2006
http://www.pmalmberg.com
Arbetar som systemingenjör/programmerare med inbyggda system
PerM
Stamgäst
 
Posts: 81
Joined: Thu Sep 07, 2006 16:23
Location: Vallentuna, norr om Stockholm

Postby PerM » Tue Sep 26, 2006 14:51

Fick en ide angående minimeringen/avslutande...

Varför inte göra som så många andra program, nämligen att kryssrutan inte stänger programmet utan istället minimerar det till systray? För att stänga programmet får man gå in under en meny eller liknande.
IVT Greenline HT+ C6 Installerad Augusti 2006
http://www.pmalmberg.com
Arbetar som systemingenjör/programmerare med inbyggda system
PerM
Stamgäst
 
Posts: 81
Joined: Thu Sep 07, 2006 16:23
Location: Vallentuna, norr om Stockholm

Postby PerM » Thu Sep 28, 2006 11:10

Jag hittade den nya versionen igår kväll, trevligt :)
IVT Greenline HT+ C6 Installerad Augusti 2006
http://www.pmalmberg.com
Arbetar som systemingenjör/programmerare med inbyggda system
PerM
Stamgäst
 
Posts: 81
Joined: Thu Sep 07, 2006 16:23
Location: Vallentuna, norr om Stockholm

Previous

Return to Förslagslådan, Ny funktionalitet

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron